Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Muhkeita papuja, mehukkaita kirsikkatomaatteja ja mureaa fetajuustoa! Purkkiin ladottu pastasalaatti saa lounaskaverit kateellisiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Purkkipasta

Ainekset

1
punasipuli
250
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
rkl
tummaa balsamiviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
1
pieni kesäkurpitsa
tilkka
öljyä paistamiseen
1
tlk (285 g)
suuria valkoisia kypsiä papuja
100
g
fetajuustoa
4
dl
keitettyä pastaa
2
rkl
punaista pestoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuenohuiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit.
  2. Jaa sipulit ja tomaatit kahden lasipurkin pohjalle. Jaa päälle oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita.
  3. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa. Pilko lohkot pieniksi paloiksi.
  4. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsapaloihin nopeasti hyvä pintaväri. Jaa purkkeihin.
  5. Valuta säilötyt kypsät valkoiset pavut siivilässä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Jaa purkkeihin. Murenna päälle fetajuusto.
  6. Yhdistä kypsä pasta ja pesto, sekoita hyvin ja jaa purkkeihin. Sulje purkit ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
  7. Kumoa lautaselle ja lämmitä, tai syö kylmänä pastasalaattina.

Vinkki: Vaihtele kasviksia! Paista kesäkurpitsan tilalle kuutioitua munakoisoa, sieniä tai erivärisiä paprikoita.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 26 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Panu Pälviä

Rullien täytteenä on herkullista, pinjansiemenillä höystettyä juustotahnaa ja basilikanlehtiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munakoisorullat tomaatti­kastikkeessa

Ainekset

2
(yhteensä noin 800 g)
munakoisoa
suolaa
oliiviöljyä
TOMAATTIKASTIKE
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
½
tl
chilihiutaleita
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
1
tlk
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
dl
punaviiniä)
1
rkl
sokeria
pari
appelsiininkuorisuikaletta
1
tl
suolaa
mustapippuria
TÄYTE
1
pallo (125 g)
mozzarellaa
50
g (noin 2 dl)
parmesaania raastettuna
½
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
dl
pinjansiemeniä
tuoretta basilikaa
PÄÄLLE
½
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
pinjansiemeniä (paahdettuna)
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Leikkaa munakoisot pitkittäin runsaan puolen sentin paksuiksi viipaleiksi. Viipaleita pitäisi tulla yhteensä 16 kappaletta. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille ja ripottele viipaleille suolaa. Jätä ”itkemään” noin vartiksi.
  2. Pyyhi munakoisojen pintaan noussut neste huolellisesti pois talouspaperilla. Sivele munakoisojen pintaan oliiviöljyä ja nosta pellit 200-asteiseen uuniin. Pidä uunissa, kunnes viipaleet ovat kypsyneet ja saaneet hyvän värin, eli noin 15–20 minuuttia.
  3. Nosta pellit uunista ja anna munakoisoviipaleiden hieman jäähtyä (jotta pystyt pyörittämään niistä rullia).
  4. Tee munakoisojen kypsyessä tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä ison kattilan pohjalla. Kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli ja jatka paistamista parin minuutin ajan.
  5. Lisää joukkoon vielä chilihiutaleet ja sekoittele hetki.
  6. Kaada kattilaan tomaattimurska ja säilötyt kirsikkatomaatit. Lisää halutessasi joukkoon tilkka viiniä. Lisää myös (luomu)appelsiinista leikatut kuorisuikaleet sekä sokeri. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Sekoita varovasti, jotta et riko kirsikkatomaatteja.
  7. Mausta tomaattikastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
  8. Tee munakoisorullien täyte. Revi mozzarellapallo paloiksi kulhoon, lisää raastettu parmesaani, hienonnettu valkosipuli ja tilkka oliiviöljyä. Hienonna sauvasekoittimella tahnaksi.
  9. Sekoita tahnan joukkoon pinjansiemenet. (Älä enää soseuta.)
  10. Aloita rullien pyörittäminen. Aseta munakoisoviipaleelle pari basilikanlehteä. Nosta noin ruokalusikallinen juustotäytettä munakoisoviipaleen päähän ja rullaa munakoiso tiiviiksi kääröksi. Laita käärö uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Jatka, kunnes kaikki kääröt on tehty.
  11. Kaada tomaattikastike kääröjen päälle vuokaan. (Poista kaataessasi joukosta appelsiininkuorisuikaleet). Nosta vuoka 200-asteiseen vuokaan 20–25 minuutiksi eli kunnes pinnalla olevat tomaatit ovat hieman saaneet väriä.
  12. Ripottele päälle vielä parmesaania, kuivalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä sekä tuoretta basilikaa. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kera vaikka perjantai-illan iltapalana. Ruuasta riittää iltapala-annokseksi neljälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Tee aikamatka moderniin mummolaan. Keitä perunat ja hauduta sillä aikaa kasvisnakkikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegenakkikastike

Ainekset

1
sipuli
300
g
soijanakkeja (esim. Hälsan Kök)
2
rkl
öljyä
2
tl
tomaattipyreetä
2
tl
(kokojyväista) dijoninsinappia
2
dl
kaurakermaa
½
dl
vettä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1 ½
tl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Jos käytät pakastettuja, sulata ne keittämällä tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista nakkeja ja sipulia muutama minuutti. Pyöräytä tomaattipyree ja sinappi joukkoon. Lisää kaurakerma ja vesi ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuuritahnalla.

  3. Tarjoa keitinperunoiden kanssa.

Kommentit (0)