Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 120 keittokirjaan.
Kuva: Sami Repo

Kuka väitti, ettei pastaan muka voisi laittaa päärynää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinä-päärynä-spagetti

Ainekset

2
pientä päärynää
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia (tai 1 tl kuivattua)
1/2
dl
kalamataoliiveja
1/2
dl
saksanpähkinöitä
1/2
ruukkua basilikaa
100
g
rucolaa
150
g
ricottajuustoa
300
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Leikkaa päärynät parin sentin paloiksi. Poista siemenkodat. Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista päärynöitä ja valkosipulia 3-5 minuuttia. Lisää rosmariini.
  2. Pane pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
  3. Leikkaa oliivit pieniksi paloiksi. Rouhi pähkinät ja hienonna basilika. Revi rucola. Sekoita oliivit, pähkinät, basilika ja rucola ricottaan.
  4. Valuta kypsä pasta ja sekoita juustoseos ja päärynät siihen. Valuta hieman oliiviöljyä päälle.

Kommentit (5)

Sanni Halla-aho
Seuraa 
Liittynyt9.10.2014

En tiedä, mikä tässä mätti, mutta ei tullut hirveän hyvää. Ehkä vähemmän yrttejä ja enemmän juustoa/kermaa pehmentämään makua? Päärynä oli raikas ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen elementti.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hmmm... Kannattaa muuten kokeilla ricotan tilalla myös mascarponea! Se ainakin pehmentää pastakastikkeen makua mukavasti. Kiva, että päärynä maistui :)

T. Teemu/Soppa

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Kokeilin puolitetulla reseptillä tänään lounaaksi, eikä siitä tullut kuin kiukkuseksi !
Kiukkuseksi tulee 'sisäpiirisanastolla', kun annos - mikä milloinkin - on pehmeä, murea, rapea.... sen maku/makuparit ovat kohdallaan, pelkkä tuoksukin huumaava ja makuhermoja kutkuttava, MUTTA on liian pieni ja loppuu kesken :D. Se kiukuttaa !

Veera Kallio
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Itse jäin kaipaamaan lisää makua. Seuraavalla kerralla ricotta vaihtuu aurajuustoksi tai gorgonzolaksi. Tosi kiva resepti silti, en olisi itse tämmöistä yhdistelmää keksinyt!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Nami-hiiri, voi ei! Tuo on ihan kamala tilanne, jos ruoka on niin hyvää, että se loppuu kesken! Ensi kerralla sitten isompi annos :)

Veera, oijoi, voimakas sinihomejuusto toimii varmasti ihan loistavasti tässä reseptissä, onhan se pähkinän ja päärynän kaveri muutenkin.

Teemu/Soppa

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2117 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Vuohenjuuston ja hunajan kanssa paahdetut maa-artisokat höystävät pastan herkulliseksi. Voit unohtaa muhkuraisen mukulan kuorimisen – pelkkä pesu riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
maa-artisokkaa
1
rkl
timjamia hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
200
g
vuohenjuustoa (esim. Soignon)
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese maa-artisokat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi uunipellille. Hienonna timjami. Lisää se, öljy, sitruunanmehu, hunaja ja suola maa-artisokille, ja sekoita. Paahda uunissa 6–7 minuuttia.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kun maa-artisokat ovat olleet uunissa 6–7 minuuttia, nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ota pelti hetkeksi uunista ja murustele vuohenjuusto isoiksi paloiksi artisokkien päälle. Jatka paahtamista 5 minuuttia.
  4. Valuta kypsä pasta ja lisää artisokka-juustoseos pastan joukkoon.

Kommentit (1)

Vierailija

Olipa hyvää! Lempeän herkullista!

Kodin Kuvalehti on lisännyt 676 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Etikkapunajuurista ja kikherneistä syntyy joutuisasti oikein herkullinen vegaaninen mureke. Punajuuri-falafelmurekkeen voi tarjota joko kylmänä tai kuumana.

Vinkki! Mureke maistuu erityisen mehevältä seuraavana päivänä, kun maut ja rakenne ovat tekeytyneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–16
Valmistusaika
40 minuuttia + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-falafelmureke

Ainekset

1
ps (125 g)
paahdettuja ja suolattuja pistaaseja
1
sipuli
1
yksikyntinen valkosipuli
1
rkl
oliiviöljyä
4
prk (à 290 g)
kypsiä kikherneitä
2
etikkapunajuurta
½
dl
etikkapunajuurten lientä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
2
tl
juustokuminaa
½
tl
kardemummaa
¼
tl
cayennepippuria
1
tl
suolaa
1
dl
silputtua lehtipersiljaa
½
dl
silputtua minttua
Päälle
1
ruukku
viinisuolaheinää
pistaaseja

Työvaiheet

  1. Kuori pistaasipähkinät. Rouhi desi karkeaksi rouheeksi. Jätä loput koristeeksi.
  2. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota niitä viisi minuuttia paistinpannulla öljyssä.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valuta ja huuhtele kikherneet. Laita kikherneet, pilkotut punajuuret, liemi, öljy, siirappi, mausteet ja suola monitoimikoneeseen. Soseuta ainekset tasaiseksi. Kumoa falafelmassa kulhoon.
  4. Silppua lehtipersilja ja minttu. Lisää yrtit ja rouhitut pähkinät massaan. Sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä massa litran vetoiseen leipävuokaan. Silikonisesta vuoasta mureke irtoa a näppärästi. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen kumoamista.
  6. Koristele pinta kuorituilla pistaasipähkinöillä ja viinisuolaheinällä.

Kommentit (0)