Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Parsarisotto on Barry McNamaran muisto Kataloniasta. Taste of Helsinki -ruokafestivaalin Suomeen tuonut Namara kertoo, että vuonna 2010 hän oli matkalla vaimonsa kanssa, kun islantilainen tulivuori pysäytti Euroopan lentoliikenteen. "Juutuimme viikoksi Katalonian maaseudulle ja keräsimme villiparsaa majatalomme isäntien kanssa. Loma oli lopulta täydellinen, ja siksi nimitän tätä Asioilla on taipumus järjestyä -risotoksi."

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsarisotto

Ainekset

1
dl
kuivattuja sieniä
1 1/2
l
kana- tai kasvislientä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
50
g
voita
3
dl
risottoriisiä
1,2
dl
kuivaa, kevyttä valkoviiniä (esim. Pinot Grigio)
500
g
vihreää parsaa
Tarjoiluun
parmesaania
tuoretta kirveliä

Työvaiheet

  1. Valmista liemi: laita kuivatut, hieman pienityt sienet kana- tai kasvisliemeen. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  2. Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynsi hienoksi. Kuumenna voi paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota salottisipulia muutama minuutti keskilämmöllä ja lisää valkosipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes salottisipuli on ”läpinäkyvää.” Varo ruskistamasta.
  3. Lisää riisi pannulle ja kuullota myös se läpinäkyväksi. Lisää lämpöä ja kypsennä riisiä voi-sipuliseoksessa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää 2 dl kuumaa sienilientä ja kuumenna sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä aina kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Jatka näin, kunnes riisi on lähes kypsää, al dente. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa.
  5. Sillä välin kuin risotto kypsyy, kuori ja pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Keitä tai höyrytä ne pienessä kannellisessa kattilassa tai paistinpannussa 2 desilitrassa vettä voinokareen, suolan ja pippurin kanssa. Varmista, ettei vesi kiehu kuiviin. Siivilöi parsat.
  6. Kun risotto on valmista, lisää vielä noin 1 dl lientä, sillä risotto saa olla hyvin löysää. Lopuksi lisää raastettu parmesaani, keitetyt parsat ja yrtit. Mausta makusi mukaan. Höylää päälle muutama siivu parmesaania ja viimeistele annos tuoreella kirvelillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä lasagnessa kasvikset uppoavat kuin salaa lasten suihin !

Annoksia
6
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerilasagne kasviksilla

Ainekset

600
g
maustettuja broilerisuikaleita
lasagnelevyjä tarpeen mukaan
Kasvistäyte
2
porkkanaa raastettuna
1
parsakaali raastettuna
2
pilkottua sipulia
1
rs
tuorejuustoa (esim yrtti- tai sitruunamaustettu)
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
1
l
maitoa
1
pss
emmental-juustoraastetta
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

Paista broilersuikaleet. Tee kasvistäyte kuullottamalla toisessa pannussa sipulikuutiot sekä porkkana-ja parsakaaliraasteet. Anna kypsyä pehmeäksi. Lisää maustettu tuorejuusto ja mausteet.
Juustokastike aloitetaan sulattamalla voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vimmatusti tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää lämmitetty maito ja sekoita koko ajan. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa levy miedolle lämmölle. Kun kastike on sakeutunut lisää juustoraaste ja mausteet.

Nyt kootaan uunivuokaan ensin broilerit, toiseksi kasvistäyte, sitten kolmannes kastikkeesta. Lasagnelevyjä päälle. Toista sama ja lopuksi päälle viimeinen kolmannes kastikkeesta.

Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Maukas keitto esim. lounaaksi. Tee iso kattilallinen, tähän ei kyllästy vaikka söisit joka päivä !

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kasviskeitto

Ainekset

4
kpl
porkkanoita
1
iso
kukkakaali
1
prk
pun. linssejä
1
iso
sipuli
2cnt
pala
inkivääriä
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
prk
kookosmaitoa
n.5
dl
kasvislientä
jeeraa, punaista currytahnaa, mustapippuria, suolaa
2
tl
sokeria
1
limen mehu

Työvaiheet

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää inkivääri, jeera ja curry. Pyöräyttele hetki, jotta maut irtoavat. Lisää pilkottu kukkakaali ja linssit (esikäsittele pakkauksen ohjeen mukaan ). Hauduta kasvisliemessä n. 20 min. Soseuta tehosekoittimella samettiseksi.

Lisää muut mausteet, kookosmaito ja limen mehu. Maista suola ja lisää tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Maukas klassikkopata onnistuu myös vegaanisena versiona. Mehevät portobellot ja herkkusienet tuovat tähän pataan umamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min + punajuuret 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Burgundinpata punajuuresta

Ainekset

3 punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
2
portobellosientä
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
ruokosokeria
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
rkl
tomaattisosetta
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

1. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Hienonna timjami. Kuullota aineksia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Kuutioi portobellosienet ja lohko herkkusienet. Lisää sienet pannuun ja paista, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää viini, etikka, soijakastike ja sokeri.

4. Kuori ja pilko punajuuret ja lisää ne pannuun. Lisää loput ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää tarvittaessa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kirpeän koukuttavaa! Sitruunalla terästetty kanapasta ja korianteripesto ovat uusi suosikkiruokasi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta korianteripestolla

Ainekset

400
g
broilerin paistileikettä
2
rkl
öljyä
1
sitruuna
400
g
pastaa
Pesto
50
g
parmesanjuustoa
1
dl
(kuorittuja) manteleita
1
ruukku
korianteria
0,5
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pesto. Raasta juusto pieneksi ja rouhi mantelit. Irrottele korianterinlehdet huolettomasti ruukusta. Ala hienontaa korianterinlehtiä morttelilla vähän kerrallaan. Lisää sitten mantelit ja hienonna myös niitä. Sekoita joukkoon juusto ja mausteet. Ohenna lopuksi öljyllä. Jos sinulla ei ole morttelia, tee pesto sauvasekoittimella. Siirrä pesto isohkoon kulhoon.
  2. Kuivaa kanan paistileikkeet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista broilerin kypsiksi eli noin 10 minuuttia käännellen välillä. Nosta kypsät palat peston joukkoon. Anna niiden marinoitua sillä välin, kun keität pastan.
  3. Raasta sitruunan kuori tai kuori se kuoriraudalla. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää kuoriraaste ja suola. Keitä pasta. Purista sitruunan mehu peston joukkoon. Valuta pasta ja sekoita peston ja broilerin joukkoon.

Vinkki! Valitse tähän ruokaan broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän rasvaa kuin rintapaloissa.

Kommentit (0)