Punikkitatti on maukas ja aromikas ruokasieni. Kypsennä punikkitatit täysin kypsiksi, niin ne eivät aiheuta vatsavaivoja. Tattien tummumisesta pannulla ei tarvitse välittää.
Punikkitatti-lasagne
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit ja sipuli.
-
Laita sienet kuivalle pannulle. Paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja sipulit noin 5 minuutiksi paistumaan. Lisää etikka, tomaatti ja vesi. Kypsennä kastiketta 10 minuuttia.
-
Sekoita juustokastikkeen ainekset kulhossa.
-
Voitele uunivuoka (n. 20 cm x 30 cm) öljyllä. Laita pohjalle kerros sienikastiketta. Aseta päälle kaksi lasagnelevyä.
-
Levitä seuraavaan kerrokseen kolmannes juustokastikkeesta, puolet lopusta sienikastikkeesta sekä kerros lasagnelevyjä. Seuraavaan kerrokseen tulee loppu sienikastike ja kolmannes juustokastiketta. Laita päälle lasagnelevyt ja loppu juustokastike. Lisää juustoraastetta.
-
Kypsennä lasagnea 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia, niin että pinta ruskistuu. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.