
Kantarellien kulta-aika on täällä! Maukas sienikastike on klassikko, mutta joko tunnet gnudit, nuo gnocchimaiset ricottapallerot? Yhdistä klassikko uutuuteen ja ihastu!
Ricottagnudit ja kantarelli-voikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta ricottajuustoa siivilässä 5 minuuttia. Raasta parmesaani.
- Yhdistä ricotta ja 1 dl parmesaania kulhossa. Erottele keltuainen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy ja muskotti. Sekoita 1 dl jauhoja joukkoon
- Jauhota taikina ja muotoile palloksi. Jauhota kevyesti myös leivinalusta sekä laakean astian päälle levitetty leivinpaperi. Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa se 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja siirrä jauhotetulle leivinpaperille. Laita gnudipallot jääkaappiin 8–12 tuntiksi, älä peitä.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla (1 tl suolaa/1 l vettä). Keitä gnudeja vedessä 3–5 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta kypsät gnudit.
- Puhdista ja pilko sienet, kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna timjami. Kuumenna öljy isossa pannussa. Paista sieniä öljyssä 2–3 minuuttia. Mausta suolalla ja jatka paistamista 5–8 minuuttia, kunnes neste haihtuu ja sienet hieman ruskistuvat. Lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Kaada 1 dl keitinvettä pannuun. Lisää mustapippuri ja voi. Kuumenna ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Mausta timjamilla.
- Lisää gnudit sienikastikkeeseen. Peitä kannella ja kypsennä 2 minuuttia.
- Lusikoi annokset lautasille, lisää hieman oliiviöljyä ja raastettua parmesaania ja tarjoa heti.
Mikä lisuke sopii tuon kanssa? Riisi, pasta, couscous?