Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Sienirisotolla täytetyt uunitomaatit ovat helppoja tehdä – ja ihanan mehukkaita. Voit käyttää niihin niitä sieniä, joita käsiisi saat. Esimerkiksi tatteja, herkkusieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sienirisotolla täytetyt tomaatit

Ainekset

4
isoa tai 8 keskikokoista pihvitomaattia
1
tl + 1 rkl
oliiviöljyä
100
g (n. 2 dl kuutioituja)
esikäsiteltyjä tatteja, ruskeita herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
kevätsipulia
1
lehtisellerinvarsi
1
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
risottoriisiä
60
g
parmesaania (1½ dl raastettuna)
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi
yrtti-mascarponekastiketta (ks. ohje)
rucolaa

Työvaiheet

  1. Esikäsittele sienet. Puhdista tuoreet. Sulata ja valuta pakastetut. Liota kuivattuja sieniä 15–45 minuuttia sienilajista riippuen. Jos käytät suolasieniä, liota ne hyvin vaihtaen vettä välillä.
  2. Leikkaa tomaateista hattu pois. Poista tomaattien sisukset lusikalla niin, että kuori ja pohja säilyvät ehjinä. Ota sisukset siemenineen talteen. Sivele tomaatit oliiviöljyllä ja laita uunivuokaan odottamaan.
  3. Hienonna tomaattien sisukset kovaa keskiosaa lukuun ottamatta. Kuutioi sienet. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  4. Valmista kasvisliemi vedestä ja liemikuutiosta.
  5. Kuullota sipulia ja riisiä pannussa öljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää sienet, selleri ja valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja tomaattien sisukset pannuun. Anna porista keskilämmöllä tasaisesti sekoitellen 15–20 minuuttia. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu kuivalta.
  6. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta parmesaani. Hienonna persilja ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita reilu desi juustoraasteesta risottoon.
  7. Lusikoi risotto tomaattien sisään. Kypsennä täytettyjä tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tomaattikuoret ovat pehmeitä. Tee sillä aikaa mascarponekastike (ks. ohje alla), ja paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen muutama minuutti. Kaada paahtuneet siemenet lautaselle jäähtymään.
  8. Ripottele siemenet ja loppu parmesaani uunitomaateille. Tarjoa mascarponekastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.

Vinkki! Tarjoa tomaatit keitettyjen linssien kanssa, niin saat annokseen lisää proteiinia.

Yrtti-mascarponekastike

Ainekset

1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

 

  1. Sekoita mascarpone notkeaksi. Purista sitruunamehu ja hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita mehu, persilja ja mausteet mascarponeen. Tarjoa kastikkeena.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1501 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Hiljalleen hautuvassa sienipadassa maistuvat kantarellit ja tatit. Perunat ja pavut imevät itseensä kaikki liemen herkkuaromit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-papupata

Ainekset

4
keskikoista herkkutattia
1
litra (noin 300 g) kantarelleja
4
valkosipulinkynttä
8
pientä perunaa
1
kesäkurpitsa
2
oksaa rosmariinia
4
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
soijaa
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Hienonna valkosipulit. Pese ja pilko perunat. Viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna yrtit.

  2. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja perunat, paista 2–4 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kaada joukkoon viini, kiehauta kasaan. Lisää vesi ja liemikuutio ja mausta paprikalla ja soijalla. Hauduta 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet.

  3. Valuta pavut ja sekoita ne sekä kesäkurpitsat ja rosmariinit paistokseen. Hauduta 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Yrttitarha tupsahti salaattiin! Tabboulehista inspiroitunut salaatti on raikas, kevyt ja tulvii yrttejä. Ruokakaura antaa kylläisyyden tunteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen kauratabbouleh

Ainekset

3
dl
ruokakauraa (esim. Fazer)
2
ruukkua lehtipersiljaa
2
ruukkua minttua
1
ruukku tilliä
3
luumutomaattia
2
avomaankurkkua
150
g
retiisejä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
iso sitruuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
sumakkia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä kaura kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 8 minuuttia) ja anna sen vetäytyä kattilassa 10 minuuttia.

  2. Hienonna yrtit kulhoon. Kuutioi tomaatit. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Valuta kikherneet. Sekoita ainekset keskenään.

  3. Purista sitruunasta mehu. Sekoita se öljyn ja mausteiden kanssa kastikkeeksi.

  4. Sekoita kaura ja kastike salaattiin. Tarjoa rieskan tai pitaleipien kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Sienipasta on täynnä makuja. Reseptin tärkein vaihe on sienten paistaminen. Sienet täytyy paistaa huolellisesti, jotta ne eivät jää vetisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Metsäsienipasta

Ainekset

l (noin 400 g)
puhdistettuja metsäsieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä, kehnäsieniä)
2–3
rkl
oliiviöljyä
noin ½
tl
suolaa
2
banaanisalottisipulia
2
valkosipulinkynttä
5
vartta timjamia
2
rkl
voita
dl
valkoviiniä tai loraus kuivaa sherryä
400
g
tagliatellea
karkeaa merisuolaa
2
dl
kuohukermaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku lehtipersiljaa
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Viipaloi sienet isoiksi paloiksi ja lisää kuivalle kuumalle pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Lisää timjamin lehdet ja 1 rkl voita. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Lisää valkoviini ja paista, kunnes viini on lähes haihtunut.
  4. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Lisää sienten joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.
  6. Hienonna lehtipersilja. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja ota toinen kauhallinen talteen. Valuta pasta lävikössä, kaada pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää ruokalusikallinen voita ja kaada joukkoon keitinvettä samalla sekoittaen, kunnes pastan koostumus on irtonainen ja pinta kauniin kiiltävä. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoa heti. Voit raastaa päälle vielä parmesaania.

Kommentit (0)