klo 8:00 | 25.10.2019

Sienirisotolla täytetyt uunitomaatit ovat helppoja tehdä – ja ihanan mehukkaita. Voit käyttää niihin niitä sieniä, joita käsiisi saat. Esimerkiksi tatteja, herkkusieniä, kanttarelleja tai suppilovahveroita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Sienirisotolla täytetyt tomaatit
Ainekset
4
isoa tai 8 keskikokoista pihvitomaattia
1
tl + 1 rkl
oliiviöljyä
100
g (n. 2 dl kuutioituja)
esikäsiteltyjä tatteja, ruskeita herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
kevätsipulia
1
lehtisellerinvarsi
1
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
dl
risottoriisiä
60
g
parmesaania (1½ dl raastettuna)
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
pinjansiemeniä
Lisäksi
yrtti-mascarponekastiketta (ks. ohje)
rucolaa
Työvaiheet
- Esikäsittele sienet. Puhdista tuoreet. Sulata ja valuta pakastetut. Liota kuivattuja sieniä 15–45 minuuttia sienilajista riippuen. Jos käytät suolasieniä, liota ne hyvin vaihtaen vettä välillä.
- Leikkaa tomaateista hattu pois. Poista tomaattien sisukset lusikalla niin, että kuori ja pohja säilyvät ehjinä. Ota sisukset siemenineen talteen. Sivele tomaatit oliiviöljyllä ja laita uunivuokaan odottamaan.
- Hienonna tomaattien sisukset kovaa keskiosaa lukuun ottamatta. Kuutioi sienet. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna selleri. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Valmista kasvisliemi vedestä ja liemikuutiosta.
- Kuullota sipulia ja riisiä pannussa öljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää sienet, selleri ja valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja tomaattien sisukset pannuun. Anna porista keskilämmöllä tasaisesti sekoitellen 15–20 minuuttia. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu kuivalta.
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta parmesaani. Hienonna persilja ja lisää se risottoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita reilu desi juustoraasteesta risottoon.
- Lusikoi risotto tomaattien sisään. Kypsennä täytettyjä tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tomaattikuoret ovat pehmeitä. Tee sillä aikaa mascarponekastike (ks. ohje alla), ja paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen muutama minuutti. Kaada paahtuneet siemenet lautaselle jäähtymään.
- Ripottele siemenet ja loppu parmesaani uunitomaateille. Tarjoa mascarponekastikkeen ja rucolasalaatin kanssa.
Vinkki! Tarjoa tomaatit keitettyjen linssien kanssa, niin saat annokseen lisää proteiinia.
Yrtti-mascarponekastike
Ainekset
1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Sekoita mascarpone notkeaksi. Purista sitruunamehu ja hienonna lehtipersilja.
- Sekoita mehu, persilja ja mausteet mascarponeen. Tarjoa kastikkeena.