
Sitruunapasta on pikainen, simppeli ja raikas. Vihreyttä se saa rucolasta ja basilikasta.
Sitruuna-rucolapasta
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
- Purista sillä aikaa sitruunoista mehu ja raasta huuhdotun sitruunan kuori.
- Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, -kuori ja parmesaani. Vispaa joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana.
- Kaada keitetty pasta siivilään, mutta säästä desilitra keitinvettä. Sekoita kattilassa pasta ja sitruunakastike. Lämmitä lieden jälkilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
- Hienonna basilika. Lisää pastan joukkoon basilikasilppu ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.