Kodin Kuvalehti on lisännyt 544 reseptiä.
Linkitetty 295 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Sitruunapasta on pikainen, simppeli ja raikas. Vihreyttä se saa rucolasta ja basilikasta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-rucolapasta

Ainekset

400
g
tagliatelle-pastaa
Kastike
3
sitruunan mehu
1
(luomu)sitruunan kuori
6
rkl
oliiviöljyä
125
g
parmesaania
1
ruukku
basilikaa
1
ps
rucolaa (60 g)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Purista sillä aikaa sitruunoista mehu ja raasta huuhdotun sitruunan kuori.
  3. Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, -kuori ja parmesaani. Vispaa joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana.
  4. Kaada keitetty pasta siivilään, mutta säästä desilitra keitinvettä. Sekoita kattilassa pasta ja sitruunakastike. Lämmitä lieden jälkilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
  5. Hienonna basilika. Lisää pastan joukkoon basilikasilppu ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Tässä lasagnessa kasvikset uppoavat kuin salaa lasten suihin !

Annoksia
6
Valmistusaika
n. 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Broilerilasagne kasviksilla

Ainekset

600
g
maustettuja broilerisuikaleita
lasagnelevyjä tarpeen mukaan
Kasvistäyte
2
porkkanaa raastettuna
1
parsakaali raastettuna
2
pilkottua sipulia
1
rs
tuorejuustoa (esim yrtti- tai sitruunamaustettu)
suolaa ja mustapippuria
Juustokastike
1
l
maitoa
1
pss
emmental-juustoraastetta
50
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria

Työvaiheet

Paista broilersuikaleet. Tee kasvistäyte kuullottamalla toisessa pannussa sipulikuutiot sekä porkkana-ja parsakaaliraasteet. Anna kypsyä pehmeäksi. Lisää maustettu tuorejuusto ja mausteet.
Juustokastike aloitetaan sulattamalla voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita vimmatusti tasaiseksi, älä anna ruskistua. Lisää lämmitetty maito ja sekoita koko ajan. Tässä vaiheessa kannattaa laittaa levy miedolle lämmölle. Kun kastike on sakeutunut lisää juustoraaste ja mausteet.

Nyt kootaan uunivuokaan ensin broilerit, toiseksi kasvistäyte, sitten kolmannes kastikkeesta. Lasagnelevyjä päälle. Toista sama ja lopuksi päälle viimeinen kolmannes kastikkeesta.

Paista uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä.

Kommentit (0)

Creamer on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Maukas keitto esim. lounaaksi. Tee iso kattilallinen, tähän ei kyllästy vaikka söisit joka päivä !

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maukas kasviskeitto

Ainekset

4
kpl
porkkanoita
1
iso
kukkakaali
1
prk
pun. linssejä
1
iso
sipuli
2cnt
pala
inkivääriä
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
prk
kookosmaitoa
n.5
dl
kasvislientä
jeeraa, punaista currytahnaa, mustapippuria, suolaa
2
tl
sokeria
1
limen mehu

Työvaiheet

Pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää inkivääri, jeera ja curry. Pyöräyttele hetki, jotta maut irtoavat. Lisää pilkottu kukkakaali ja linssit (esikäsittele pakkauksen ohjeen mukaan ). Hauduta kasvisliemessä n. 20 min. Soseuta tehosekoittimella samettiseksi.

Lisää muut mausteet, kookosmaito ja limen mehu. Maista suola ja lisää tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1629 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Panu Pälviä

Maukas klassikkopata onnistuu myös vegaanisena versiona. Mehevät portobellot ja herkkusienet tuovat tähän pataan umamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min + punajuuret 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Burgundinpata punajuuresta

Ainekset

3 punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
ruukku
timjamia
1
rkl
öljyä
2
portobellosientä
200
g
ruskeita herkkusieniä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
ruokosokeria
5
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
4
rkl
tomaattisosetta
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

1. Keitä punajuuret kypsiksi, noin 45 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka. Hienonna timjami. Kuullota aineksia öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

3. Kuutioi portobellosienet ja lohko herkkusienet. Lisää sienet pannuun ja paista, kunnes sienistä lähtevä neste on haihtunut. Lisää viini, etikka, soijakastike ja sokeri.

4. Kuori ja pilko punajuuret ja lisää ne pannuun. Lisää loput ainekset. Anna kiehua 20 minuuttia ja lisää tarvittaessa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 832 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kirpeän koukuttavaa! Sitruunalla terästetty kanapasta ja korianteripesto ovat uusi suosikkiruokasi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen kanapasta korianteripestolla

Ainekset

400
g
broilerin paistileikettä
2
rkl
öljyä
1
sitruuna
400
g
pastaa
Pesto
50
g
parmesanjuustoa
1
dl
(kuorittuja) manteleita
1
ruukku
korianteria
0,5
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pesto. Raasta juusto pieneksi ja rouhi mantelit. Irrottele korianterinlehdet huolettomasti ruukusta. Ala hienontaa korianterinlehtiä morttelilla vähän kerrallaan. Lisää sitten mantelit ja hienonna myös niitä. Sekoita joukkoon juusto ja mausteet. Ohenna lopuksi öljyllä. Jos sinulla ei ole morttelia, tee pesto sauvasekoittimella. Siirrä pesto isohkoon kulhoon.
  2. Kuivaa kanan paistileikkeet ja leikkaa muutamaan osaan. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää öljy. Paista broilerin kypsiksi eli noin 10 minuuttia käännellen välillä. Nosta kypsät palat peston joukkoon. Anna niiden marinoitua sillä välin, kun keität pastan.
  3. Raasta sitruunan kuori tai kuori se kuoriraudalla. Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi, lisää kuoriraaste ja suola. Keitä pasta. Purista sitruunan mehu peston joukkoon. Valuta pasta ja sekoita peston ja broilerin joukkoon.

Vinkki! Valitse tähän ruokaan broilerin paistileikkeitä, joissa on enemmän rasvaa kuin rintapaloissa.

Kommentit (0)