Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 247 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Sitruunapasta on pikainen, simppeli ja raikas. Vihreyttä se saa rucolasta ja basilikasta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-rucolapasta

Ainekset

400
g
tagliatelle-pastaa
Kastike
3
sitruunan mehu
1
(luomu)sitruunan kuori
6
rkl
oliiviöljyä
125
g
parmesaania
1
ruukku
basilikaa
1
ps
rucolaa (60 g)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Purista sillä aikaa sitruunoista mehu ja raasta huuhdotun sitruunan kuori.
  3. Raasta parmesaanijuusto hienoksi. Yhdistä kulhossa sitruunamehu, -kuori ja parmesaani. Vispaa joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana.
  4. Kaada keitetty pasta siivilään, mutta säästä desilitra keitinvettä. Sekoita kattilassa pasta ja sitruunakastike. Lämmitä lieden jälkilämmöllä sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
  5. Hienonna basilika. Lisää pastan joukkoon basilikasilppu ja rucola. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 522 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Punajuuririsotto kuuluu niihin ruokiin, jotka inspiroivat viikonloppuna mutta toimivat myös arkena. Jos raastat punajuuret hienoksi, ne kypsyvät samassa ajassa kuin riisikin. Vähän sitruunaa, nokare pehmeää vuohenjuustoa, ja herkku on valmis.  

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Punajuuririsotto

Ainekset

3-5
(500 g)
punajuurta
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
3
dl
risottoriisiä
8-9
dl
kiehautettua vettä
1
kasvisliemikuutio (Reformi luomu)
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1/2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna (tai 1/2 tl kuivattua)
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
25
g
voita
1
dl
parmesaania raastettuna
2
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (150 g)
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
50
g
juuressipsejä
tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Helpoimmin raastaminen käy monitoimikoneella. (Mehevät uuden sadon punajuuret kypsyvät risotossa myös karkeaksi raastettuna.)
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa (noin 5 minuuttia).
  3. Lisää punajuuriraaste, kasvisliemikuutio ja puolet kiehautetusta vedestä. Näin varmistat, että punajuuriraaste alkaa kypsyä saman tien. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Sekoita kypsymisen aikana joukkoon kasvisliemikuutio, timjami, rosmariini, mustapippuri ja suola.
  4. Lisää loppu vesi kahdessa erässä ja jatka kypsennystä 5–8 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  5. Lisää lopuksi voi, parmesaani, hunaja ja sitruunamehu. Kääntele sekaisin. Jos risotto kaipaa kosteutta, lisää vielä tilkka vettä.
  6. Viimeistele risotto vuohenjuustonokareilla, juuressipseillä ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (1)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Oikeaoppisessa Pasta Arrabiattassa chilin polte on lempeä. Juha Tapio rakastaa Italiaa, ja halusi antaa sen näkyä myös oman Vain elämää -päivänsä illallisella.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Juha Tapion Pasta Arrabiatta

Ainekset

3
banaanishalottisipulia
4
valkosipulinkynttä
2
punaista tuoretta chiliä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
10
kuorittua luumutomaattia
1
pnt
tuoretta basilikaa
50
g
parmesaaniraastetta
keitettyä spagettia
suolaa ja mustapippuria myllystä
koristeeksi uunissa kuivattuja tomaatteja

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipulit, hienonna chili ja poista siemenet. Freesaa sipuleita ja chiliä oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini on haihtunut.
  2. Lisää hienonnetut tomaatit ja anna hautua noin puoli tuntia.
  3. HIenonna puolet basilikasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Sekoita keitetty spagetti joukkoon, lisää parmesaaniraaste ja koristele basilikanlehdillä sekä kuivatuilla tomaateilla.

Kommentit (0)