Suppilovahverorisotto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota sienistä ylimääräinen neste pois. Laita voi sulamaan isoon paistokasariin. Kuori ja silppua sipuli. Purista valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa pienellä lämmöllä viitisen minuuttia. Älä ruskista. Lisää riisi ja kuullota se läpinäkyväksi.
- Lisää lientä vähän kerrallaan. Sekoita hyvin ja anna nesteen imeytyä riisiin. Lisää nestettä, myös viini, ja jatka kypsentämistä, kunnes riisi on kypsää. Silppua sienet pienemmiksi halutessasi. Lisää ne ja suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit kasariin silputun timjamin kanssa. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
- Lisää raastettu parmesaani, tarkista maku ja mausta lisää halutessasi. Tarjoa mehevän maalaisleivän kanssa. Huom! Herkullisin risotto on pehmeää ja melko löysää.