Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Pastat ja risotot
14:52 | 5.2.2015

Tattirisotto ja uppomunat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Uppomuna lisää risoton ruokaisuutta ja toimii myös kastikkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 t + uppomunat 20 min
Keskivaikea

Tattirisotto ja uppomunat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
dl
tuoreita tai 2 dl kuivattuja tatteja
voita tattien paistamiseen
100
g
vihreitä ohuita papuja
1
dl
valkoisia tai ruskeita isoja säilykepapuja
1-2
dl
babypinaattia
1
l
kasvislientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
(3-4 rkl ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Jos käytät kuivattuja tatteja, laita ne kulhoon viimeistään 30 minuuttia ennen kuin aloitat risoton valmistamisen ja lisää päälle noin 5 dl vettä.
  2. Valmista uppomunat valmiiksi ennen risottoa. ks. ohje alla.
  3. Huuhtele vihreät pavut ja leikkaa niistä päät. Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siivilöi ja siirrä pavut heti jääkylmään veteen, niin se säilyttävät värinsä. Valuta jäähtyneet pavut. Halutessasi voit myös halkaista pavut pituussuunnassa.
  4. Valuta säilykepavut. Siisti pinaatinlehdet tarvittaessa. Viipaloi tatit tai valuta liotetut tatit huolellisesti. Ota liotusliemi talteen.
  5. Kuumenna kasvisliemi. Jos käytät kuivattuja tatteja, käytä liotusvesi kasvisliemen pohjana ja korvaa osa vedestä sillä.
  6. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa kattilassa tai kookkaassa kasarissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.
  7. Paista sienet omassa pannussaan risoton kypsyessä. Hauduta ensin enin neste kuumassa pannussa ja lisää sen jälkeen voi. paista sieniä 2-4 minuuttia molemmin puolin.
  8. Lisää kuumaa kasvislientä risoton joukkoon 2 kauhallista kerrallaan. Lisää seuraavat kauhalliset vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on al dente eli pehmeän napakkaa.
  9. Yhdistä risotto, sienet, pavut ja pinaatti (ja ranskankerma, jonka voit myös jättää pois). Kuumenna sekoittaen. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa annokset uppomunien kanssa.

Uppomunat

Ainesosat

4
kananmunaa
n. 3
l
vettä
1
dl
väkiviinietikkaa

Vaiheet

  1. Mittaa vesi reilun kokoiseen kattilaan. Kuumenna vesi poreilevaksi ja lisää etikka (2 rkl etikkaa/1 l vettä).
  2. Riko kukin kananmuna omaan pieneen kahvikuppiin. Kun vesi kiehuu poreillen, pyöräytä veteen kauhalla voimakas pyörre. Laske kananmuna kupin avulla varovasti veteen pyörteen keskelle. Voit kerätä valkuaisrippeet varovasti keltuaisen ympärille lusikalla veden pyörrettä mukaillen. Keitä 2–3 minuuttia; keltuainen saa olla löysä.
  3. Uppomunat pysyvät lämpiminä, kun nostat ne astiaan, jossa on kuumaa vettä (älä lisää tähän veteen etikkaa). Juuri ennen annoksen kokoamista mosta munat reikäkauhalla talouspaperille kuivumaan hetkeksi.

[ruutu id="1322814"]

Tilaa Glorian ruoka & viini
risotto
uppomuna
Tattirisotto
Vegebaari
pääsiäinen

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Lakupallopiparit

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini