Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 445 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Pepperoniviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit antavat tälle uunissa itsekseen kypsyvälle pastavuoalle makua. Kokeile vuoassa voimakasta sinihomejuustoa tai fetaa tai miedompaa mozzarellaa.

Yhdessä astiassa itsekseen kypsyvät ruoat ovat kiireisen perheen pelastus. Uunispagetti mahdollistaa loputtomat variaatiot mauissa ja maustamisessa.

Tässä ohjeessa luotetaan Välimeren maista tutuiksi tulleisiin makuin, kuten aurinkokuivattuun tomaattiin, pepperoni- tai salamimakkaraan, oliiveihin, juustoihin ja tuoreeseen basilikaan. Nämä voimakkaat maut yhdessä tomaattisen kastikkeen kera muodostavat maistuvia sattumia täynnä olevan tuhdin illallisruoan.

Uunivuoaksi kannattaa valita laakea astia, jotta ruoka ei jää liian vetiseksi. Vuoka peitetään paiston ajaksi foliolla ja sekoitetaan kerran paistamisen aikana, jotta päällimmäiset ainekset eivät kuivu ja maut varmasti sekoittuvat tasaisesti.

Kokeile uunipastan kanssa Cabernet Francia Loiren laaksosta. Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses 2020, 19,99 e (tilausvalikoima), on keskitäyteläinen, kevyen mausteinen ja hapokas punaviini, jonka omaperäinen makumaailma sopii hienosti tomaatin ja juuston seuraan. Jos käytät uunispagetissa fetajuustoa, kreikkalainen Agathon Mount Athos White, 14,98 e, on oiva valinta. Assyrtiko- ja Chardonnay-rypäleistä tehty viini on kuiva, hapokas ja jännittävän mantelinen. Viinin raikkaus ja monipuolisuus syleilevät napakasti fetajuuston suolaisuutta.

Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunispagetti

Ainekset

400
g
spagettia
1
prk (400 g)
tomaattipastakastiketta
dl
vettä tai laimeaa kasvislientä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oreganoa tai pizzamaustetta
3
valkosipulinkynttä
150
g
pepperonia tai salamia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
150
g
juustoa (mozzarellaa, sinihomejuustoa tai fetaa)
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita raaka spagetti, pastakastike, vesi, suola, pippuri ja oregano uunivuokaan.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi tai viipaloi makkara ja tarvittaessa myös aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ainekset uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.

  3. Kypsennä vuokaa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio ja sekoita ainekset hyvin. Peitä vuoka uudelleen foliolla ja jatka paistamista noin 25 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä imeytynyt pastaan.

  4. Raasta parmesaani ja murustele juusto. Ripota juustot pastavuoan päälle. Valuta pinnalle hieman öljyä. Halutessasi viimeistele oliiveilla ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (16)

Mesu63

Eiköhän näiden "heitä kaikki pannulle" ja mene sohvalle facebookiin ruuat voisi lopettaa. Ruuanlaitto on helppoa kuin heinänteko, laittoi sitten mitä vaan, lisäksi se on mieltärauhoittavaa ja inspiroivaa tekemistä. Jos ei todellakaan jaksa sitä laittaa, suosittelen menemistä ravintolaan syömään.

Rampe

En ymmärrä tota vesimäärää. Tuleeko pastaan tosiaan 15 desiä vettä?

Komppaan edellistä

Joo muakin vähän ihmetyttää tuo nesteen määrä 🤔

Ruisleipä

Säästä sähköä ja esikeitä, uuniin 10 min ylävastuksella

Vierailija

Minä myös samaa mieltä  että vesimäärä kuullostaa aika hurjalle koska se on vajaa puoli pkt

spagetti pakkauksesta tai kun toinen on suluissa eli tarkoittaakohan jompikumpi ? 

olisi mukava tehdä eli saako tarkennuksen 

Vierailija

Suluissa oleva on siis ohje kasvisliemelle. Eli neste on se 7,5 dl.

Janet

On tarkennettu,että laimea kasvisliemi tarkoittaa 7,5 dl vettä ja yksi kasvisliemikuutio kun normaalisti kasvisliemi on 5dl vettä ja yksi kuutio

Vierailija

Miksi kasvisliemen pitää olla laimeaa? Eikä feta tai sinihomejuusto nyt millään tolkulla sovi pastan kanssa. Vaikea uskoa Kekäläisen reseptiksi, onkohan toimittaja erehtynyt nimestä? Muutenkin melkoista pluttaamista tämän aterian valmistus sekoitteluineen ja kääntelyineen paistamisen aikana; jos keittää pastan ensin ja sekoittaa ainekset vuokaan ilman älytöntä nestemäärää, saa kyllä hyvän laatikkoruuan ilman kääntelyitä ja vääntelyitä.

Vierailija

Edellinen kirjoittaja ..Makuasioista ei voi kiistellä !! eli toisten mielestä sinihomejuusto ja / tai feta sopii

pastaan  ja mm minä kuulun siihen joukkoon eli ei tänne tartte tulle " paasaa " mikä sopii ja mikä EI ..

eiköhä se edellee ole jokaisen Oma asia !!!  ja hyvä resepti on..kokeiltu juuri tuollaisena ja kukin

myös tekee niinkuin parhaaksi näkee 

Vierailija

Ihmettelen :( laitetaan ihan hyvä resepti ja kehuja ei saa ainuttakaan tähän asti 

vaan ihme valituksia ravintolaan syömään menosta ja kuinka joku ei sovi 

reseptiin ..tai yksi kekuhan tuossa oli ja täältä toinen eli kiitos aion kokeilla

kunhan ainekset saan kasaan.. minustakin jokaisen oma asia kuuluuko 

esim sinihomejuusto pastan kanssa

Vierailija

Hyvä resepti. Ja ruoan tekeminen on myös eri asioiden kokeilemista. Ja neste 7,5dl

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Ohjetta on nyt tarkennettu, eli nesteen määrä on 7,5 dl. Kasvisliemen suositellaan olevan laimeaa, sillä pastan muissa aineksissa on reilusti makua ja suolaa.

Vierailija

TuuliSoppa365 erittäin hyvää tuli , juuri söimme ja totta ettei kasvisliemen tarvinnu olla yhtään suolaisempaa .

Salamista mitä laitoimme ( sehän jo aika suolaista kuten pepperonikin ) + juusto niin ei todellakaan

tarvinnut yhtään vahvempaa lientä . Hui sentään jos vahva liemi vielä olisi tuossa ollut !

KIITOS RESEPTISTÄ :) teemme toistekin ja osa minunkin mielestä mitä tänne kirj .niin  uunissa kun alusta

lähtien tekee maut tulee paremm esiin  mitä keitettäessä eli ns oikaistessa 

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Heitä kaikki pannulle juuri reseptejä, joita kahden lapsen yh.na tarvitsen, kiitos. Toki ravintoloissa hyppäisi, jos olisi varaa, mutta ei ole, eikä aina jaksa, ehdi tai viitsi... onhan tämä nyt kuitenkin itsetehtyä, usein syödään kyllä valmistakin. Kaikki tyylillään. 

Elzukka

Hyvän kuuloinen resepti. Menee kokeiluun. Eläkeläisellä ei oo varaa käydä ravintoloissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Jos rakastat kesäkeittoa, ihastut näihin pikapiiraisiin joiden päällä on kukkakaalia, herneitä ja kesäsipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaalipiiraat grillissä

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
4
dl
piimää (ei rasvaton)
½
dl
rypsiöljyä
Tuorejuustotäyte
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa
1
dl
piimää (ei rasvaton)
Kasvistäyte
1
pieni kukkakaali
½
l
(sokeri)herneitä
muutama ohut kesäporkkana ja retiisi
2
pientä kesäsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmistele täytteet. Sekoita tuorejuusto ja desilitra piimää keskenään. Huuhdo kasvikset. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi, riivi herneet (sokeriherneet voit käyttää palkoineen), puolita porkkanat, retiisit ja sipulit. Sipaise kasvikset öljyllä.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää piimä ja öljy. Vaivaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
  3. Paista kasvikset nopeasti kuumalla grilliparilalla käännellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä parilan laidalle.
  4. Kuopaise taikina kahdella lusikalla nokareiksi kuumalle grilliparilalle. Pyöräytä lusikat jauhoissa. Taputtele ja venyttele pohjat niiden avulla ohuemmiksi.
  5. Paista keskilämmöllä 5 minuuttia. Käännä pohjat ja levitä päälle tuorejuustotäytettä ja kasviksia. Kypsennä toiset 5 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Kesäburgeri toimii hyvin avomallisena! Sekä rapeapintainen vegepihvi että burgerin lisukkeet pyöräytetään avomaankurkusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 6 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurkkuburgeri

Ainekset

4–5
avomaankurkkua (5 dl raastetta)
¾
tl
suolaa
1
kesäsipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
noin ½
dl
öljyä paistamiseen
KURKKUMAJONEESI
1
avomaankurkku
dl
majoneesia
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
HÖLSKYVIIPALEET
1
avomaankurkku
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
TARJOILUUN
2
hampurilaissämpylää

Työvaiheet

  1. Raasta kurkut karkeaksi raasteeksi. Laita raaste tiheään siivilään ja sekoita suola joukkoon. Valuta noin 15 minuuttia.
  2. Valmista kurkkumajoneesi. Raasta kurkku hienoksi ja puristele irtoava neste pois. Sekoita raaste majoneesin joukkoon. Pese sitruuna, raasta sen kuori hienoksi ja lisää joukkoon.
  3. Valmista hölskykurkut. Pese kurkku ja höylää se juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu. Lisää sokeri ja suola. Sulje kansi ja ravistele rasiaa noin minuutti.
  4. Hienonna kesäsipuli, kuoritut valkosipulinkynnet ja lehtipersilja. Sekoita kulhossa korppujauhot, muna ja sipulit. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois siivilää vasten ja sekoita raaste pihvitaikinaan. Lisää lehtipersilja. Muotoile seoksesta kostutetuin käsin 4 noin sämpylän halkaisijan kokoista pihviä.
  5. Kuumenna kunnon loraus öljyä pinnoitetulla pannulla. Siirrä kurkkupihvit varovasti pannulle ja paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia molemmin puolin.
  6. Halkaise sämpylät ja lämmitä ne joko uunissa tai grillissä. Lusikoi kurkkumajoneesia sämpylän pohjalle. Nosta päälle kurkkuja ja pihvi.