Lasagna biancassa ei ole lainkaan tomaattikastiketta. Juustoa siinä tosin on senkin edestä.
Valkoinen lasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele lasagnevuoka voilla tai margariinilla.
- Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot ja sekoittele 1 minuutin ajan. Lisää maito kahdessa erässä pallovatkaimella vatkaten. Vatkaa kastike tasaiseksi. Hienonna tai raasta valkosipulinkynsi ja lisää se kastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Siirrä kattila liedeltä. Raasta parmesaani. Lisää parmesaani, muna ja mustapippuri. Hienonna persilja mausteeksi.
- Leikkaa vahva juusto noin puolen sentin viipaleiksi.
- Levitä ohut kerros kastiketta lasagnevuoan pohjalle. Kasaa lasagnelevyjä, kastiketta ja juustoviipaleita kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros kastiketta ja revi pinnalle mozzarella pieniksi paloiksi.
- Peitä vuoka foliolla ja siirrä se uuniin 20 minuuiksi. Ota folio pois ja jatka paistamista 20 minuuttia.
- Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat hieman. Lisää voi ja timjami ja jatka paistamista 2 minuuttia. Purista sitruunasta mehu sienille. Kaada seos lasagnen pinnalle.