Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Pastat ja risotot
14:31 | 27.8.2015

Valkoinen risotto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapsakat juureslastut kruunaavat risoton, jonka vaalea väri antaa tilaa makuaistille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min + kypsennys 35 min
Keskivaikea

Valkoinen risotto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kukkakaali (700-800 g)
1
l
kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
risottoriisiä
1 1/2
dl
kuivaa omenasiideriä
50
g
voita
1
dl
raastettua parmesaanijuustoa

Vaiheet

  1. Aloita palsternakkalastujen valmistuksella (ks ohje alla). Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori palsternakka ja vuole siitä ohuita lastuja joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Laita lastut kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Levitä lastut vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lastuja uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu lastujen paksuudesta. Lastut ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita ja rapeita.
  2. Irrota kukkakaalista nuput. Kuumenna kasvisliemi ja laita kukkakaalin nuput liemeen kypsymään. Jätä poreilemaan hiljalleen kannen alle.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistipannussa ja kuullota sipuleita noin 5 minuuttia. Lisää suola kuullottamisen alussa. Lisää riisi ja nosta lämpöä. Sekoittele riisiä koko ajan varovasti, kunnes se alkaa kypsyä. Älä anna riisin saada väriä. Riisin muututtua läpikuultavaksi lisää siideri koko ajan sekoittaen. Kun siideri on imeytynyt riisiin, alenna lämpöä ja lisää ensimmäinen kauhallinen kasvislientä, jossa kukkakaalin nuput ovat kypsymässä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan aina sitä mukaan kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää mutta maistettaessa kuitenkin vielä sisältä napakkaa. Risottoa ei tarvitse sekoittaa koko ajan, vaan voit valmistella aikaa menuun muita ruokia.
  4. Survo liemikattilaan jääneet kukkakaalin nuput esim. reikäkauhaa apuna käyttäen rakeiseksi pyreeksi ja lisää pyree risottoon. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Lisää joukkoon voi ja parmesaani. Annostele lautasille ja nosta pinnalle palsternakkalastuja.

Palsternakkalastut

Ainesosat

1
palsternakka
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori palsternakka ja vuole siitä ohuita lastuja joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Laita lastut kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Levitä lastut vieri viereen leivinpaperin päälle uunipellille. Paista lastuja uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu lastujen paksuudesta. Lastut ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kullanruskeita ja rapeita.
Tilaa Glorian ruoka & viini
risotto
kukkakaalirisotto
valkoinen risotto
Vegebaari
Viikonloppubistro

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Saaristolaisleipä

Joulukinkku ruiskuoressa

Taatelikakku

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini