
Nami mikä pasta! Levitä keitetyt tortellonit ja ruskistetut kesäkurpitsakiekot vuokaan, revi päälle mozzarellaa ja gratinoi uunissa. Tämä, jos mikä on hurmaavinta uuniruokaa.
Huom! Tortellini vai tortelloni? Valitse kaupassa tortellonit. Ne ovat isompia ja juustoisempia.
Vihreä tortellonigratiini
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi grillivastuksin. Kiehauta iso kattilallinen vettä.
- Leikkaa kesäkurpitsat 1 cm:n viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan. Revi salvian lehdet silpuksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja paista kesäkurpitsat muutamassa erässä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä paistetut kesäkurpitsakiekot uunivuokaan. Paista lopuksi valkosipuli ja salvia nopeasti öljyssä ja kaada ne öljyineen kesäkurpitsojen päälle.
- Mausta pastavesi suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä), lisää tortellonit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi tortellonit. Kaada ne vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Valuta mozzarellat ja revi ne pastan päälle.
- Gratinoi ruokaa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman ja alkaa kuplia.