Kokeile pastan kanssa nopeasti öljyssä paistettuja, sitruunalla ja suolalla maustettuja voikukannuppuja.
Vuohenputkipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja valuta vuohenputket. Kiehauta litra vettä kattilassa.
-
Ryöppää vuohenputken lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Siivilöi vuohenputket ja laita ne jääveteen odottamaan. Näin lehdet säilyttävät värinsä ja makunsa.
-
Keitä pasta melkein kypsäksi. Siivilöi pasta ja ota desi keitinvettä talteen.
-
Laita pasta takaisin kattilaan. Lisää kerma, raastettu juusto ja keitinvesi. Kiehauta hetki, jotta juusto sulaa kermaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vuohenputket pastan joukkoon. Anna lämmetä hetki ennen tarjoilua.
-
Tarjoile voikukkakapristen kera.
Voikukannuppukaprikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele voikukannuput huolellisesti tai liota niitä viileässä vedessä muutama tunti.
-
Ryöppää nuppuja kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Siivilöi.
-
Lusikoi nuput hyvin puhdistettuun, noin litran vetoiseen lasitölkkiin.
-
Mittaa kattilaan vesi ja merisuola. Keitä kunnes suola on kokonaan liuennut. Kaada suolaliemi purkkiin nuppujen päälle. Sulje kansi ja anna nuppujen seistä huoneenlämmössä 3 päivää.
-
Valuta suolaliemi pois purkista.
-
Kiehauta etikkaliemi. Kaada se kuumana lasitölkkiin nuppujen päälle. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä purkki jääkaappiin ja anna nuppukapristen maustua vähintään 3 päivää.