
Näin ihanalta näyttää kesä suolaliemeen säilöttynä! Kesäkasviksia voi käyttää esimerkiksi salaatteihin, patoihin ja paistoksiin.
Suolalimeen säilötyt kesävihannekset
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese kasvikset ja pilko ne haarukkapaloiksi.
-
Keitä kattilallinen vettä ja kypsennä kasviksia erissä, 2 minuuttia kutakin. Laita kasvikset heti jääveteen jäähtymään.
-
Lado jäähtyneet kasvikset ja laakerinlehdet puhdistettuihin lasitölkkeihin.
-
Kuumenna vesi kattilassa. Lisää suola ja sokeri ja sekoita, kunnes suola liukenee nesteeseen. Kaada liemi kuumana purkkeihin niin, että kasvikset peittyvät. Sulje kannet.
-
Kääri purkit keittiöpyyhkeisiin ja laita ne sitten isoon kattilaan. Kaada kattilaan vettä niin, että vesiraja on 5 senttiä purkkien yläpuolella. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 30 minuuttia. Anna purkkien jäähtyä keitinvedessä.
-
Säilytä viileässä.