Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
25 minuuttia
Helppo
Kasvisbulgur
Ainesosat
200
g
kesäkurpitsaa
1
kpl
punainen paprika
1
kpl
pieni punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
150
g
munakoisoa
1/2
tl
yrttisekoitusta
veitsenkärjellinen rouhittua maustepippuria
veitsenkärjellinen suolaa
1/4
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
1
dl
bulgur-vehnäsuurimoita tai täysjyväkuskusta
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
kurpitsansiemeniä
100
g
roomansalaattia tai muuta rapeaa salaattia
1
rkl
oliiviöljyä
muutama mintunoksa
Kastike
2-4
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
sokeria
1
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Puhdista ja viipaloi kasvikset, kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, paahda siemenet kuivalla pannulla, huuhtele ja valuta salaatinlehdet.
- Kypsennä öljytyt kasvikset pannulla tai uunin grillissä, mausta yrttisekoituksella, pippurilla ja suolalla ja sekoita bulguriin.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta hiukan kuorta, silppua minttu ja lisää molemmat bulguriin. Jäähdytä ja säilytä viileässä. (Säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.)
- Lisää ennen tarjoilua suikaleiksi leikattu roomansalaatti ja siemenet sekä valuta kastike päälle. (Voit lisätä ne rasiaan aamulla ennen töihin lähtöä. Sekoita varovasti.)