
Seesamikastike sopii mainiosti kukkakaalin ja tomaatin kaveriksi.
Uppopaista kukkakaalinnuput öljyssä rapeiksi, sekoita makeiden tomaattien ja tuoreen korianterin kanssa ja pyörittele tahinitahnasta tehdyssä seesamikastikkeessa.
Paahdettu kukkakaali-tomaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Poista kukkakaalista lehdet ja kova kanta. Paloittele kukinnot suupaloiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Uppopaista kukkakaalipaloja pienissä erissä öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauttaaltaan ruskeaa paistoväriä. (Älä huuhtele kukkakaalia ennen uppopaistamista, koska veden joutuminen kuumaan öljyyn saa öljyn roiskumaan.) Nosta kukkakaalit reikäkauhalla talouspaperille valumaan.
- Puolita kirsikkatomaatit.
- Valmista seesamikastike yhdistämällä kaikki ainekset. Sekoita hyvin.
- Laita kukkakaalit ja tomaatit tarjoilukulhoon. Hienonna korianteri joukkoon. Lisää kastike, sekoita ja tarjoa heti.