Salaatin ja kastikkeen voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen, mutta yhdistä ne vasta juuri tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
25 min
Helppo
Porkkana-lehtikaalisalaatti
Ainesosat
2
kesäsipulia
5
keskikokoista naattiporkkanaa
100
g
lehtikaalia (1 l revittynä)
2
dl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
dl
tuoretta korianteria
Kastike
3
valkosipulinkynttä
2
cm:n
pala inkivääriä
1
miedohko chilipalko
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
valkoviinietikkaa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
vettä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
Vaiheet
- Tee kastike. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Leikkaa ne paloiksi ja laita kulhoon. Leikkaa chilistä kanta ja poista siemenet. Lisää chili ja muut kastikeaineet kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi seokseksi.
- Viipaloi sipulit varsineen ohuiksi paloiksi. Raaputa porkkanat puhtaiksi tai kuori ne. Leikkaa ohuenohuiksi viipaleiksi. Huuhtaise lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Lisää kastike ja sekoita hyvin.
- Hienonna pähkinät ja lisää ne korianterin kanssa muiden aineiden joukkoon.
Vinkki: Salaatin ja kastikkeen voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen valmiiksi, mutta sekoita kastike vasta juuri ennen tarjoilua muiden aineiden joukkoon.