Vartissa valmistuva couscous-salaatti pelastaa äkillisen nälän iskiessä, mutta on niin hyvää, että sitä kehtaa tarjota vieraillekin!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
15 min
Helppo
Savuinen couscous-salaatti halloumilla
Ainesosat
2
dl
couscousia
1-2
tl
savupaprikajauhetta (tulista tai mietoa)
2
dl
kasvislientä
1
pkt
halloumijuustoa
1
rasia
kirsikkatomaatteja
1
pieni sipuli
silputtua lehtipersiljaa
oliiviöljyä
limen mehua
Vaiheet
- Mittaa couscousryynit kulhoon, sekoita joukkoon paprikajauhe. Jos et saa käsiisi savupaprikaa, voit käyttää myös tavallista paprikajauhetta. Kaada couscousin sekaan kuuma kasvisliemi. Sekoita. Peitä kulho kelmulla ja anna turvota rauhassa 10-15 minuuttia.
- Sillä aikaa, kun couscous turpoaa, viipaloi halloumi ja paista juustosiivuihin kaunis väri oliiviöljyssä pannulla. Jätä juustoviipaleet valumaan talouspaperin päälle.
- Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi. Jos haluat miedomman sipulin maun, voit käyttää palan purjon valkoista osaa. Puolita kirsikkatomaatit ja silppua persilja.
- Pöyhi kypsä couscous haarukalla irtonaiseksi. Sekoita joukkoon halloumi, sipuli, tomaatit ja persilja.
- Mausta salaatti lorauksella oliiviöljyä. Lisää myös limen mehua maun mukaan.
- Nauti hyvässä seurassa!
Alkuperäinen resepti: Nigellan couscous-halloumisalaatti
Tutustu Loopin Vartin aterioihin ja huikeisiin vieraisiin täällä!