Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kikhernetofun valmistaminen on helpompaa kuin lihapullien paistaminen. Tarvitset vain vettä, kikhernejauhoja ja muutaman mausteen. Näihin tofukuutioihin tulee himo!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 2 t tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Burmalainen tofu ja pikacaesar

Ainekset

2
dl
kikhernejauhoja
1
tl
kurkumaa
3/4
tl
suolaa
4 cm:n pala
inkivääriä
1
iso
valkosipulinkynsi
5
dl
vettä
3
rkl
(seesami)öljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Salaatti
1 iso kerä
romainesalaattia
1
dl
vegaanista majoneesia
1
rkl
misotahnaa
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kurkuma ja suola kikhernejauhoihin. Raasta inkivääri ja hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää 2 dl vettä ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kiehauta 3 dl vettä kattilassa. Vispaa tofuseos joukkoon. Keitä seosta matalalla lämmöllä 5-8 minuuttia pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se muuttuu kiiltäväksi, paksuksi puuroksi.
  3. Öljyä pieni vuoka tai vaikka pakasterasia. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään, kunnes se on leikattavaa.
  4. Leikkaa kikhernetofu reiluiksi kuutioiksi tai tangoiksi kaksinkertaisen talouspaperin päällä. Painele palat talouspaperilla kuiviksi myös päältä.
  5. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa, kuumassa pannussa hetki. Siirrä ne sivuun odottamaan.
  6. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista kikhernekuutiot kaikilta sivuilta. Pyörittele kuutiot seesaminsiemenissä.
  7. Paloittele salaatti kulhoon. Sekoita misotahna majoneesiin ja sitten salaattiin. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Levitä tofu päälle. Tarjoa salaatti sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Muista paistaa kuutioihin maukas pinta kaikilta sivuilta. Paahdetut seesaminsiemenet tuovat viimeisen makusilauksen.

Kommentit (2)

keittäjä

Tofu on soijaproteiinia eli sitä EI voi valmistaa muusta raaka-aineesta! Keksikää jokin muu nimi tuotteelle.

Nämä "nimivirheet" ovat jo teidänkin sivuilla ja lehdessä niin yleisiä, että välillä tekisi mieli lopettaa seuraaminen kokonaan. Mutta kun reseptit ovat pääsääntöisesti ihan kiinnostavia ja yksinkertaisa, niin harmittaa, kun ei voida käyttää aikaa omien/uusien nimikkeiden miettimiseen :(

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi. Burmalainen tofu valmistetaan kikhernejauhoista, joten se poikkeaa kiinalaisesta tofusta myös raaka-aineeltaan. Toivottavasti innostut kokeilemaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistettu munakoiso, linssit ja halloumi ovat täydellinen trio salaattiin. Pilkuta ruoka granaattiomenan ja pistaasin avulla viikonloppupöytäänkin sopivaksi tarjottavaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen munakoiso-halloumisalaatti

Ainekset

2
pientä munakoisoa
2–3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
3
tl
za’ataria
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
SALAATTI
2
valkosipulinkynttä
100
g
(punaista) lehtikaalia
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (noin 4 dl)
kypsiä linssejä (esim. vihreitä)
1
pkt (250 g)
halloumia
SALAATINKASTIKE
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
¾
dl
oliiviöljyä
(1
tl
sumakkia)
1
tl
vaahterasiirappia
JOGURTTIKASTIKE
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
tahinia
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
VIIMEISTELYYN
1
dl
pistaaseja kuorittuna
1
dl
granaattiomenansiemeniä
2
dl
hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa, minttua ja/tai korianteria)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastikkeet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunamehu. Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Valmista jogurttikastike yhdistämällä jogurtti, tahini, sitruunamehu ja suola.

  2. Viipaloi munakoiso. Paista viipaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta ne talouspaperin päälle lautaselle ja valuta hetki. Siirrä munakoisot tarjoiluvadille. Mausta suolalla, za’aatarilla, pippurilla ja chilillä. Peitä foliolla ja pidä lämpimänä.

  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Revi lehtikaali pieniksi paloiksi. Paista kaalia pannulla valkosipulin kanssa öljyssä muutama minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman. Lisää valutetut linssit pannulle ja anna lämmetä. Sekoita joukkoon salaattikastike.

  4. Viipaloi halloumi ja paista se toisella pannulla öljyssä kauniin väriseksi.

  5. Nosta kaali-linssiseos ja halloumi tarjoiluvadille munakoisojen päälle. Viimeistele rouhituilla pistaaseilla, granaattiomenansiemenillä ja yrteillä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katkarapusalaatti tuo yhteen herkullisia ja raikkaita Aasian makuja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen katkarapusalaatti

Ainekset

2
pientä pomeloa
1
salottisipuli
2
rkl
limettimehua
4
rkl
kookoslastuja tai 3 rkl kookoshiutaleita
4
rkl
suolapähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chilipalko
3
rkl
rypsiöljyä
20
raakaa jättiravunpyrstöä (ASC)
4
oksaa minttua
4
oksaa thaibasilikaa
(limettiä viipaleina)
KASTIKE
1
punainen chilipalko
2
rkl
limettimehua
1
rkl
sokeria
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Viipaloi chili. Poista siemenet halutessasi. Purista limettimehu. Yhdistä chili, sokeri, limettimehu ja kalakastike. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi. Murra lohkot pienemmiksi paloiksi.

  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita se maustumaan limettimehuun siksi aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

  4. Paahda kookoslastuihin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta lastuja. Murskaa suolapähkinät.

  5. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Lämmitä öljy pannussa. Lisää valkosipulit ja chili. Paista hetki. Lisää ravut ja paista ne kypsiksi.

  6. Yhdistä ravut, pomelot, sipuli nesteineen ja kastike. Viimeistele yrteillä, kookoslastuilla ja pähkinöillä. Koristele halutessasi limettiviipaleilla.

Vinkki Lisää salaattiin halutessasi kasviksia ohuina paloina, kuten porkkanaa, retiisiä tai kurkkua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Coleslaw maistuu mahtavalta myös talvella. Ohuen ohueksi suikaloitujen kasvisten joukkoon sekoitetaan sitruunainen tahinikastike. Pähkinäinen tofu tuo salaattiin ruokaisuutta ja lisää makukerroksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Talvislaw

Ainekset

1/3
punakaali
½
savoijinkaali
3
rkl
sitruunamehua
tl
suolaa
1
porkkana
2
dl
pekaanipähkinöitä paahdettuna
1
ruukku lehtipersiljaa ja/tai minttua
1
dl
granaattiomenansiemeniä (pakaste)
1
rkl
unikonsiemeniä
TAHINIKASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TARJOILUUN
maapähkinätofua (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Purista joukkoon sitruunaa ja lisää suola. Rutistele kaaleja puhtain käsin.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuenohuiksi tikuiksi tai lastuiksi. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla, kuumalla pannulla ja siirrä jäähtymään. Irrottele yrtinlehdet.

  3. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

  4. Yhdistä kasvikset, yrtinlehdet ja kastike. Viimeistele pähkinöillä, granaattiomenan- ja unikonsiemenillä. Tarjoa tofun kanssa.

Vinkki Voit tarjota salaatin kanssa tofun sijaan myös paistettua broileria.

Maapähkinätofu

Ainekset

500
g
kiinteä tofua
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2
rkl
limettimehua
2
dl
maapähkinävoita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
PAISTAMISEEN
1
rkl
öljyä
(VIIMEISTELYYN
tuoretta chiliä ja korianteria)

Työvaiheet

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen lautaselle. Valuta tofua kevyen painon alla 15 min.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Purista limettimehu. Sekoita ne maapähkinävoin, soijan, riisiviinietikan, vaahterasiirapin ja chilin kanssa kulhossa.

  3. Revi tofu tai leikkaa se paloiksi. Paista tofupaloihin pannulla öljyssä kaunis väri.

  4. Yhdistä tofu ja kastike. Koristele halutessasi chilillä ja korianterinlehdillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Klassinen maalaissalaatti saa viileään vuodenaikaan sopivan päivityksen paahdetuista kasviksista. Kokeile esimerkiksi kurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Salaattiin voi sommitella muitakin jääkaapin aarteita, kuten kukkakaalia ja porkkanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu maalaissalaatti

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin rintafileetä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
muutama oksa rosmariinia
½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
juoksevaa hunajaa
4
salottisipulia
6
luumutomaattia
1
pkt (140 g)
pekonia
4
viipaletta maalaisleipää
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
sumakkia
1
tl
juoksevaa hunajaa
4
rkl
oliiviöljyä
VIIMEISTELYYN
salaattia, basilikaa tai lehtipersiljaa
(sormisuolaa ja mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurpitsa pellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle öljy ja mausteet. Laita 200-asteiseen kiertoilmauuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut salaattiainekset.

  2. Ruskista broilerit öljy-voiseoksessa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla, chilillä ja hunajalla. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise tomaatit. Lisää broilerit ja kasvikset pellille ja valuta päälle öljyä. (Laita broilerit ja kasvikset uuniin tarvittaessa erillisellä pellillä.)

  3. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpö on 71 astetta. Anna broilerien vetäytyä 5 minuuttia. Viipaloi ne.

  4. Kuori kurpitsat ja pidä ne lämpimänä.

  5. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 12–18 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.

  6. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Valuta päälle öljyä. Paista uunissa 5 minuuttia.

  7. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää etikka, mausteet, hunaja ja öljy.

  8. Levitä ainekset vadille. Mausta sormisuolalla ja pippurlla. Lisää kastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Heips, vähän väärät tunnisteet ja avainsanat - vegebaari, kasvisruoka jne. Vahinko kaiketikin :)

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja huomiosta, avainsanat nyt muutettu! yt, Roosa/Soppa365