
Glorian ruoka ja viini selvitti lukijan pyynnöstä hotelli Rantapuiston sushisalaatin ohjeen. Keittiömestari Markku Luola vinkkaa huuhtelemaan riisin huolellisesti.
Sushipallosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese riisi huolellisesti kylmällä vedellä. Laita riisi ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, käännä lämpö pienelle ja hauduta kannen alla 10 minuuttia. Ota kattila levyltä ja anna riisin hautua vielä 10 minuuttia. Nosta riisi kattilasta laakeaan astiaan jäähtymään. Kääntele riisiä varovasti puulastalla.
- Riisin jäähtyessä valmistele muut ainekset. Pese kurkku ja halkaise se pituussuunnassa. Koverra siemenet pois lusikalla ja paloittele kurkku 1 cm:n kokoisiksi viipaleiksi.
- Keitä sokeriherneitä kiehuvassa suola-vedessä 1–2 minuuttia. Valuta siivilässä ja siirrä kylmään veteen jäähtymään.
- Leikkaa norilevä saksilla 2 x 2 cm:n paloiksi. Paahda seesaminsiemenet kuivassa pannussa kullanruskeiksi.
- Tee majoneesi. Hienonna gari. Sekoita se majoneesin joukkoon ja mausta suolalla.
- Sekoita keskenään mirin, riisiviinietikka ja suola. Pirskottele puolet liemestä jäähtyneen riisin joukkoon. Pyörittele riisistä pingispallon kokoisia palloja vedellä kostetuin käsin.
- Kokoa salaatti kerroksittain kulhoon ja pirskottele päälle loppu mausteliemi. Tarjoa garimajoneesin ja wasabin kanssa.
Vinkki Salaatista tulee ruokaisampi, kun lisäät joukkoon avokadoa, paistettua tofua tai lohta.