Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Vegesalaatti on yltäkylläisyyden ylistys: paahdettua kukkakaalia, kvinoaa, kikherneitä, macadamiapähkinöitä ja luomuversoja. Päälle vielä vuohenjuustoa kunnon muruina ja hiukan marjoja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kvinoa-kukkakaalisalaatti

Ainekset

2
dl
kvinoaa
3
dl
kasvislientä
2
pientä valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
rkl
öljyä
muutama timjaminoksa
1
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
2
dl
paahdettuja macadamia-pähkinöitä
6
dl
salaattia, esim. rucolaa, vuonankaalia ja luomuversosekoitusta
1
dl
marjoja, esim. punaherukoita
(syötäviä kukkia)
Kastike
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
sormisuolaa, esim. Maldon
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti tiheässä siivilässä kylmällä vedellä. Jätä kvinoa valumaan siivilään noin 15 minuutiksi. Ravistele siivilää valutuksen aikana, niin saat kaiken veden pois.
  2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
  3. Kuullota valutettua kvinoaa kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti tai kunnes kvinoa paahtuu hieman ja se alkaa tuoksua. Laita paahdettu kvinoa kasvisliemeen. Anna porista osittain kannen alla miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Katso tarkka keittoaika pakkauksen kyljestä.
  4. Tee kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
  5. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista kukkakaali pannussa öljyssä timjamin kanssa rapsakaksi, noin 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Laita kvinoa kulhoon. Lisää joukkoon kukkakaalit ja kastike. Sekoita hyvin. Paloittele juusto. Paahda pähkinät kuivassa pannussa. Lisää juusto, pähkinät, salaatinlehdet ja marjat salaattiin. Koristele halutessasi kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Minipizzojen pohja syntyy bataatista ja kaurajauhoista. Tomaattikastikkeen korvaa maukas avokadohummus, ja täytteeksi ripotellaan graavilohta. Varoitus: koukuttavien hyvien pikkuherkkujen syömistä on vaikea lopettaa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-lohipizzat

Ainekset

400
g (3½ dl)
bataattisosetta
2
dl
kaurajauhoja
2
kananmunaa
½
tl
suolaa
Avokadohummus
1
tlk (290 g)
kikherneitä
2
kypsää avokadoa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
limetin mehua
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
Lohi
200
g
graavilohta
1
rkl
limetin mehua
1
tl
raastettua inkivääriä
Lisäksi
½
ruukku
tuoretta korianteria
½
dl
laadukasta oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kulhossa bataattisose, kaurajauho, kananmunat ja suola. Päällystä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Lusikoi kummallekin pellille neljä taikinanokaretta. Taputtele ne, tarvittaessa kaurajauhojen avulla, ohuiksi pizzapohjiksi. Paista uunissa pelti kerrallaan 10–15 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsiä ja saavat hieman väriä.

2. Pohjien paistuessa valmista avokadohummus. Valuta kikherneet huolellisesti siivilässä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kuori valkosipuli joukkoon. Lisää valutetut kikherneet ja muut hummuksen aineet ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.

3. Suikaloi lohi kulhoon. Purista limetin mehu ja raasta inkivääri. Sekoita ne lohen joukkoon.

4. Levitä avokadohummusta ja ripottele lohisuikaleita pohjille. Viimeistele korianterilla ja öljyllä.

Kommentit (0)

HannaMU on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kaali kavereineen
Kaali kavereineen

Kaali, kurkuma, kumina - loistavat yhdessä! Neljäs K on kookosöljy.

Jostain tännepäin olevasta annoksesta tuli tämä idea mieleen, kirjoitin paperille muistiin...ja myöhemmin totesin, että kyllä, toimi!

Tässä laitoin mukaan pähkinöitä, parapähkinät olisivat varmaankin parhaita.
Seuraavaksi kokeilen kauralla.

Mutta siis oleellisuus on tuo 4:...

Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + haudutus
Vaikeustaso
Helppo

Kaali ja kolme muuta

Ainekset

1
Rkl
Kookosöljy
1
Rkl
Kuminansiemenet
1
Tl
Jauhettu kurkuma
1
Sipuli
Pala
Valkokaalia

Työvaiheet

Määrät reseptissä ovat sinnepäin, ei mitattuja :)
Kookosöljyä pannulle, siihen kuminansiemeniä ja jauhettua kurkumaa. Anna näiden pyöriä hetken keskenään miedolla lämmöllä. Pilko sillä aikaa kaali ihan ohuiksi suikaleiksi ja halutessasi sipuli. Laita ne pannulle, ja lisää vielä aavistus vettä (vain niin, että tuo hieman kosteutta). Jätä kannen alle miedolle lämmölle joksikin aikaa. Ehkä 15 min? Mausta suolalla/herbamarella/maun mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä vegaaninen versio kaalilaatikosta valmistuu kattilassa jopa 25 minuutissa. Maukas makuyhdistelmä syntyy kikherneistä, kaurarouheesta ja kahdesta eri kaalista.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-kaalilaatikko

Ainekset

200
g
lehtikaalia
200
g
kiinankaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl öljyä
4
dl
kasvislientä
dl
kaurarouhetta (esim. Myllärin gluteeniton)
½
dl
rusinoita
1
prk (300 g)
kikherneitä
2
rkl
siirappia
½–1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
meiramia hienonnettuna
Puolukkaketsuppi
1
ps (200 g)
pakastepuolukoita
1/2
dl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Ota ketsuppiin tulevat puolukat sulamaan.

2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti. Suikaloi lehti- ja kiinankaalit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista kaaleja ja sipuleita padassa öljyssä muutama minuutti. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta. Lisää liemi, kaurarouhe ja rusinat pataan. Anna porista kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes kaura on kypsää.

3. Padan kypsyessä tee puolukkaketsuppi. Laita kaikki ketsupin aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

4. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja lisää ne pataan. Mausta siirapilla, suolalla ja pippurilla. Anna ruuan kiehahtaa. Hienonna tuoretta meiramia valmiin ruuan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1628 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Ville Ranta KUVA Karoliina Paatos

Punajuuri-sienivuoka on talven lohturuokaa parhaimmillaan. Sen mehevyyden salaisuuksia ovat pitkä haudutusaika ja pieni purkillinen smetanaa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-sienivuoka

Ainekset

700
g
punajuuria
dl
rikottuja (esikypsytettyjä) ohrasuurimoita
5
dl
kasvislientä
6
dl
sekasieniä (esim.suppilovahveroita, haaparouskuja tai herkkusieniä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
1/2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
prk (120 g)
smetanaa

Työvaiheet

1. Keitä punajuuret kypsäksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja leikkaa kypsät punajuuret ranskanperunan paksuisiksi tikuiksi.

2. Keitä ohrasuurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valuta siivilässä.

3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Hienonna sienet. Jos käytät suolasieniä, huuhdo ylimääräinen suola pois ja huomioi maustamisessa sienten suola. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin-kynnet.

4. Haihduta sienistä neste pois kuumassa kuivassa pannussa. Lisää voi ja öljy, paista 1 minuutti. Lisää sipulit ja jatka paistamista 5 minuuttia.

5. Laita sieniseos, punajuuritikut ja smetana uunivuokaan, lisää mausteet ja sekoita. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Jos ruoka uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla.

6. Hienonna lehtipersilja. Tarjoa vuoka smetanan ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (0)