klo 9:00 | 5.8.2019

Syksyn ihanin salaatti valmistuu mahdollisimman vaivattomasti. Tarvitset vain uunin, hiukan aikaa ja se on siinä! Vatkattu fetakastike viimeistelee annoksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo
Paahdettuja juureksia, pähkinää ja vatkattu fetakastike
Ainekset
2-3
(300g)
kelta- tai raitajuurta
2-4
(200g)
naurista
2
valkosipulinkynttä
2
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
tuoretta timjamia
2
rkl
öliiviöljyä
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
cayennepippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
kanelia
LISÄKSI
1
ruukku
herneenversoja
1
ruukku
rucolaa
VATKATTU FETAKASTIKE
1
pkt (200g)
fetaa
1
dl
maitoa
1
pkt (200g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
chili
1
sitruunan kuori
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi juurekset ja nauriit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa juurekset, pähkinät, tuore timjami, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä tasaisesti uunipellille. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia. Sekoita välillä.
- Tee sillä aikaa fetakastike. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon, lisää maito ja soseuta. Vispaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon fetaseos. Hienonna chili, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita chili, kuoriraaste ja mehu fetaseokseen ja vatkaa seos ilmavaksi. Lisää öljy ja sokeri.
- Sekoita paahdettujen juuresten joukkoon herneenversot ja rucola juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paahdetut juurekset fetakastikkeen kera.
- Lusikoi fetakastike isolle lautaselle ja kasaa päälle paahdetut juurekset.
Ylläolevassa kuvassa on muitakin juureksia kuin ohjeessa ja myös granaattiomenan siemeniä. Sivunmennen sanottuna, nauris on myös juures.