LOOP on lisännyt 5 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
Kuva: Ville Kettunen

Tämän vihreän perunasalaatin kastikkeessa maistuu raikas minttu. Tee salaatti keväällä parsasta ja muulloin vihreistä pavuista.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Avokado-perunasalaatti

Ainekset

800
g
perunoita (kiinteä lajike)
1
tillinippu
400
g
vihreää parsaa tai vihreitä papuja
2
pientä sipulia
200
g
kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua
rucolaa
2
avokadoa
sitruunan mehua
Kastike
1
dl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehu
1/2
tuoretta chiliä (poista siemenet)
1/2
dl
tuoretta minttua silputtuna
suolaa
mustapippuria
suolaa

Työvaiheet

[ruutu id="2228089"]

  1. Kuori perunat. Jos käytät varhaisperunoita, niin peseminen riittää. Keitä potut kypsäksi tillillä ja suolalla maustetussa vedessä.
  2. Leikkaa parsoista kuivat tyvet. Keitä miedosti suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi (4 minuuttia). Jos teet salaatin tuoreista vihreistä pavuista, leikkaa niiden terävät kärjet pois ja ryöppää kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuutin ajan. Pakastepavuille riittää sulattaminen.
  3. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Jos rucolan lehdet ovat kovin isoja, voit repiä niitä pienemmiksi.
  4. Tee kastike. Silppua minttu ja chili. Sekoita sitruunamehu oliiviöljyyn. Lisää minttu, chili ja mausteet.
  5. Valuta kypsät perunat. Leikkaa perunat viipaleiksi ja pane tarjoiluastiaan. Valuta lämpimien pottujen päälle puolet kastikkeesta ja sekoita varovasti käännellen. Lisää suupaloiksi pilkotut parsat tai pavut, sipuli ja tomaatit. Kaada päälle loput kastikkeesta.
  6. Puolita avokadot. Poista kivi ja viipaloi hedelmäliha. Purista avokadolle sitruunamehua. Lisää avokadosiivut salaatin päälle. Tarjoa heti.

Tutustu muihin Vartin aterioihin LOOPin Soppa365-keittokirjassa!

Alkuperäinen resepti: Avokado-pottusalaatti ja minttuöljy

Katso Loopista: Redrama kertoo oudoimmista keittiöprojekteistaan!

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan ”yli”, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Kurkkaa ainekset ja...

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pitamaiset manakeesh-leivät päällystetään seesaminsiemenistä ja sumakista valmistetulla zaatar-mausteseoksella. Revi, pyyhkäise tahnaan ja haukkaa! Puolukalla raikastettu munakoisotahna on leivälle täydellinen pari.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Manakeesh zaatar -leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
1
dl
maitoa
8
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
sumakkia
1
rkl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi.
  4. Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville.
  5. Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki! Hapokkaalta maistuvaa sumakkia myydään muun muassa Ruohonjuuressa ja isoissa marketeissa. Jos et löydä sumakkia, korvaa se sitruunankuoriraasteella.

 

Munakoiso-puolukkatahna

Ainekset

2
isoa munakoisoa
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Tee niihin muutamia reikiä haarukalla tai veitsenkärjellä. Paahda munakoisoja leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
  3. Poista jäähtyneistä munakoisoista kanta. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi, peitä kannella ja alenna lämpöä. Hauduta hiljalleen kuplien noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Muhenna puolukat ja sokeri kulhossa haarukalla karkeaksi. Lisää tahnaan. Kuumenna hyvin, ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tacoja porkkanaraasteesta? Kyllä! Lastaa uunissa paahdetut helpot porkkanatacot kurkuma-kukkakaaleilla, soijapavuilla ja hapankaalilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanatacot ja kurkuma-kukkakaalit

Ainekset

6
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2
luomumunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kurkuma-kukkakaalit
1
kukkakaali
1/2
cm:n
pala kurkumaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
100
g
soijapapuja (kypsiä, pakaste)
1
dl
soijajugurttia
100
g
punahapankaalia
1/2
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut juoksevan kylmän veden alla. Nypi korianterista lehdet.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese porkkanat hyvin. Kuori halutessasi ja raasta raastimen karkealla terällä. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne hienolla terällä. Riko kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää öljy, suola ja raasteet. Sekoita. Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille kahdeksan pyöreää tacoa. Paista 15 minuuttia.
  3. Tee sillä välin kurkumakukkakaalit. Irroittele kukkakaalista kukinnot. Raasta kurkuma. Kuumenna öljy pannulla ja lämmitä kurkuma siinä. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Kokoa tacot. Levitä pohjalle jugurtti. Nostele päälle hapankaalia, kukkakaaleja ja papuja. Viimeistele korianterilla.

Kommentit (0)