klo 12:26 | 24.5.2017

Kokeile lisukkeeksi välillä muutakin kuin perunaa tai riisiä. Kalan tai kanan seurana ihanan raikkaalta maistuva parsakaali-papusalaatti on ruokaisa lisuke, joka saa lisää puhtia pähkinöistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pähkinäinen parsakaali-soijapapusalaatti
Ainekset
2
parsakaalia
4
dl (300 g)
pakastettuja soijapapuja
suolaa keitinveteen
4
rkl
suolapähkinöitä
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä
Kastike
½
dl
maapähkinävoita
1
limetin mehu
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
hunajaa tai vaahterasiirappia
Työvaiheet
- Paloittele parsakaali pienehköiksi nupuiksi. Ota soijapavut sulamaan.
- Kuumenna kattilassa runsaasti vettä kiehuvaksi ja mausta vesi reilusti suolalla. Varaa kattilan viereen kulho, ja täytä se mahdollisimman kylmällä vedellä.
- Kaada parsakaalit keitinveteen ja keitä1 minuutti. Poimi parsakaalit reikäkauhalla kylmään veteen, jotta ne eivät jatka kypsymistä.
- Keitä soijapapuja ½–1 minuuttia, jotta ne sulavat ja lämpenevät, mutta eivät kypsy. Upota sitten myös pavut kylmään veteen.
- Kasvisten jäähtyessä sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
- Valuta parsakaalit ja pavut hyvin. Sekoita joukkoon pähkinäkastike ja suolapähkinät. Ripottele päälle seesaminsiemenet.