klo 14:21 | 4.4.2017

Persialainen shirazi-salaatti päällystetään kirpeän marjaisella sumakilla. Ruoka on myös Iranin kansallissalaatti, eikä mikään ihme.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1t maustuminen
Vaikeustaso
Helppo
Persialainen shirazi-salaatti
Ainekset
2
kurkkua
4
tomaattia
2
pientä salottisipulia
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
neitsytoliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
sumakkia
Työvaiheet
- Leikkaa kurkut pituussuunnassa neljään. Poista vetinen siemenosa. Leikkaa lohkot vielä pituussuunnassa puoliksi ja sitten pieniksi paloiksi.
- Poista tomaateista kanta ja siemenet. Leikkaa hedelmäliha pieniksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Hienonna lehtipersilja.
- Yhdistä kasvikset salaatiksi ja mausta se oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 1 tunti. Ripottele sumakki salaatin pinnalle juuri ennen tarjoilua.