klo 12:47 | 5.6.2017

Hola! Tämän maukkaan salaatin idea on varastettu barcelonalaisesta tapasbaarista. Lisukkeena voit tarjota hyvää leipää ja Manchego-juustoa. Juomaksi sopii vaikkapa punainen vermutti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta pikkuruokana
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2–12 t
Vaikeustaso
Helppo
Kikherne-kananmunasalaatti
Ainekset
250
g
(terttu) kirsikkatomaatteja
1/2
rkl
oliiviöljyä
1
prk
(400 g) keitettyjä kikherneitä
2
kananmunaa
Kastike
1
pieni punasipuli
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
sherryviinietikkaa
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pane tomaatit uunivuokaan. Valuta öljy päälle ja sekoita. Paista uunissa 20 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ripottele suola, sokeri, pippuri ja viinietikka sipuliviipaleille. Anna maustua noin 5 minuuttia. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se sipuleihin. Yhdistä sipuliseos oliiviöljyn kanssa.
- Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kastike kikherneiden joukkoon. Lisää uunissa paahtuneet tomaatit ja anna salaatin maustua muutama tunti tai yön yli.
- Keitä kananmunat koviksi, 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori kananmunat ja revi ne salaatin joukkoon.