klo 9:04 | 26.3.2021

Bulgursalaatti on ihanan ruokaisa mutta kepeä lisuke pääsiäispöytään. Tässä versiossa maistuvat pistaasit, rusinat ja minttu.
Vinkki! Salaatin maku on tarkoituksella mieto, jotta se sopii täydentämään muita ruokalajeja. Jos haluat, voit maustaa bulgurin kiehauttamalla aluksi öljyssä 1–2 tl ras el hanout -mausteseosta. Lisää vesi ja suola ja jatka ohjeen mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Bulgursalaatti
Ainekset
4
dl
vettä
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
4
dl
bulguria (esim. Linea Verde)
3
rkl
sitruunamehua
1
rkl
vaaleaa siirappia
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
sultanarusinoita
100
g
kuorellisia pistaaseja (kuorittuna noin 1 dl)
1
ruukku
minttua
Työvaiheet
- Mittaa vesi, öljy ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon bulgur. Nosta kansi päälle ja anna bulgurin turvota noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä bulgur kulhoon.
- Lisää sitruunamehu, siirappi, mustapippuri ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti. Hienonna minttu. Lisää ne joukkoon.
- Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa vihreän salaatin parina