Bulgursalaatti on ihanan ruokaisa mutta kepeä lisuke pääsiäispöytään. Tässä versiossa maistuvat pistaasit, rusinat ja minttu.
Vinkki! Salaatin maku on tarkoituksella mieto, jotta se sopii täydentämään muita ruokalajeja. Jos haluat, voit maustaa bulgurin kiehauttamalla aluksi öljyssä 1–2 tl ras el hanout -mausteseosta. Lisää vesi ja suola ja jatka ohjeen mukaan.
Bulgursalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa vesi, öljy ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon bulgur. Nosta kansi päälle ja anna bulgurin turvota noin 10 minuuttia. Kumoa kypsä bulgur kulhoon.
- Lisää sitruunamehu, siirappi, mustapippuri ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.
- Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti. Hienonna minttu. Lisää ne joukkoon.
- Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa vihreän salaatin parina