Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Bulgurisalaatti
Ainekset
2
dl
bulguria
1
kpl
punasipulia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
palsternakkaa
1
kpl
punaista paprikaa
400
g
lehtikaalia
2
dl
uunikuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja viikunoita tai kuivattuja taateleita
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
Kastike
3
rkl
punaviinietikkaa
3
rkl
chilikastiketta
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
kanelia
1/2
tl
kardemummaa
2
tl
tuoretta inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
suolaa
mustapippuria
Työvaiheet
- Keitä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä.
- Sekoita kastikeaineet ja anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi porkkanat ja palsternakka tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Suikaloi myös lehtikaali, tomaatit ja viikunat tai taatelit.
- Paista sipulia, porkkanaa ja palsternakkaa pannulla öljyssä noin 3 minuuttia. Lisää pannulle voi, paprika, tomaatit ja viikunat. Paista vielä noin 3 minuuttia. Mausta suolalla.
- Tarkista kastikkeen maku ja lisää halutessasi mausteita. Sekoita kastike bulgurin kanssa. Sekoita kaikki aineet salaatiksi. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.
Vinkki! Tee salaatti uunin-kestävään vuokaan, niin voit lämmittää sitä uunissa 150 asteessa 10 minuuttia juuri ennen tarjoilua.