klo 7:00 | 24.6.2023

Tämän raikkaan lounassalaatin juju on uunivuokaan valunut raparperi-hunajaliemi. Se toimii lämpimänä salaatinkastikkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Lämmin feta-raparperisalaatti
Ainekset
4–5
ohutta raparperinvartta
2
punasipulia
1
pkt (200 g)
fetaa
2
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
viinietikkaa
2
rkl
tuoretta oreganoa tai 1 tl kuivattua
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
2
avomaankurkkua
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
salaattia
1
ruukku
basilikaa
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja pilko raparperit. Kuori ja lohko sipulit, valuta feta.
- Laita feta, raparperit ja sipulit uunivuokaan. Lisää öljy. Paahda uunissa 10 minuuttia.
- Yhdistä kulhossa hunaja, etikka, oregano, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Lisää vielä pähkinät ja kypsennä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fetan pinta on saanut väriä.
- Kuori ja pilko kurkut, halkaise tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti ja basilika.
- Lisää salaatin joukkoon ennen tarjoilua lämmintä fetaa ja raparperipaistosta ja lusikoi vuoan pohjalta hunajaista lientä salaatinkastikkeeksi.