Kodin Kuvalehti on lisännyt 605 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle ja mahtava brunssitarjottava. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.

Katso videolta, miten avokado sheivataan kuorimaveitsellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-parsasalaattipiirakka

Ainekset

1
pkt
voi- tai lehtitaikinaa (500 g, pakaste)
Avokadotahna
2
avokadoa
1
limetin mehu
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
200
g
turkkilaista jogurttia
Täytesalaatti
1
nippu
vihreää parsaa
1-2
avokadoa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
mieto punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
dl
suolapähkinöitä
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Nosta voitaikina noin puoli tuntia ennen leipomista sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Siirrä voitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä hieman ohuemmaksi. Jos käytät pieniä voitaikinalevyjä, nipistele ne yhteen. Vedä levy uunipellille, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa 15–17 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kokonaan paistunut.
  3. Tee avokadotahna. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna hedelmäliha haarukalla. Purista joukkoon limetin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa piirakka levittämällä avokadotahna piirakkalevylle. Lusikoi jugurtti nokareina tahnan päälle.
  5. Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Siivuta raa’at parsat kuorimaveitsellä lastuiksi. Kuori salaatin avokadot ja siivuta hedelmäliha kuorimaveitsellä lastuiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Viipaloi chili.
  6. Asettele piiraan päälle parsaa, avokadoa, tomaatteja, korianterin lehtiä, suolapähkinöitä sekä chilirenkaita. Viimeistele öljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)