Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle ja mahtava brunssitarjottava. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.

Katso videolta, miten avokado sheivataan kuorimaveitsellä.

Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-parsasalaattipiirakka

Ainekset

1
pkt
voi- tai lehtitaikinaa (500 g, pakaste)
Avokadotahna
2
avokadoa
1
limetin mehu
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
200
g
turkkilaista jogurttia
Täytesalaatti
1
nippu
vihreää parsaa
1-2
avokadoa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
mieto punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
dl
suolapähkinöitä
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Nosta voitaikina noin puoli tuntia ennen leipomista sulamaan huoneenlämpöön.
  2. Siirrä voitaikinalevy leivinpaperille ja kauli sitä hieman ohuemmaksi. Jos käytät pieniä voitaikinalevyjä, nipistele ne yhteen. Vedä levy uunipellille, pistele haarukalla ja paista 225 asteessa 15–17 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea ja kokonaan paistunut.
  3. Tee avokadotahna. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Hienonna hedelmäliha haarukalla. Purista joukkoon limetin mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa piirakka levittämällä avokadotahna piirakkalevylle. Lusikoi jugurtti nokareina tahnan päälle.
  5. Huuhtele parsat ja katkaise kuiva tyvi. Siivuta raa’at parsat kuorimaveitsellä lastuiksi. Kuori salaatin avokadot ja siivuta hedelmäliha kuorimaveitsellä lastuiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Viipaloi chili.
  6. Asettele piiraan päälle parsaa, avokadoa, tomaatteja, korianterin lehtiä, suolapähkinöitä sekä chilirenkaita. Viimeistele öljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla.
Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Pinosa pizzapohjalle paahtokasviksia ja vuohenjuustoa tai muuta lempitäytteitäsi. Voit halutessasi sivellä pohjat valmiilla tomaatti kastikkeella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvis-vuohenjuustopizza

Ainekset

4
valmista pakastettua pizzapohjaa
4
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
1
tl
timjamia
400
g
vuohenjuustoa
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Levitä jäiset pizzapohjat kahdelle pellille. Jaa päälle runsaasti kasvisseosta. Ripottele pinnalle timjamia.
  2. Kuutioi vuohenjuusto ja jaa palat kasvisten päälle.
  3. Paista 225-asteisessa uunissa 12–13 minuuttia. Valuta juustojen pinnalle hieman hunajaa.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ruotsirieska valmistuu vikkelästi ja saa erityisen vivahteensa siirapista ja fenkolinsiemenistä. Leivän sisään länsinaapurit kääräisevät yleensä katkaravuista, ranskankermasta ja tillistä sekoitetun täytteen.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min + kohottaminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsirieska – tunnbröd

Ainekset

6
dl
piimää
2
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1/2
dl
siirappia
2
tl
suolaa
1
dl
spelttijauhoja (esim. Birkkalan puolikarkeita)
1
dl
ruisjauhoja
12
dl
vehnäjauhoja
25
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Tee juuri. Lämmitä piimä ja maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää ne ja loput juuren aineksista. Sekoita juuritaikina tasaiseksi. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna seistä lämpimässä paikassa 1 tunti.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti. Kohota liinan alla vielä 1 tunti.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikinasta jauho-tetulla alustalla 10 rieskaa, joiden halkaisija on noin 20 cm. Lai

Ruotsirieskan katkaraputäyte

Ainekset

1
pss
(180 g) isoja kuorittuja katkarapuja
1
dl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ranskankerma ja majoneesi rapujen joukkoon.
  2. Hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimunakkaan paistoaika riippuu uunivuoan koosta: ohuessa kypsyy nopeamminkuin paksussa. Ruuan kypsyessä valmistuu raikas lisäkesalaatti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikäs juustomunakas

Ainekset

8
kananmunaa
1
dl
kermaa
2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
150
g
juustoraastetta
Lisäksi
1
iso ruukku vihreää salaattia tai 1 ps salaattisekoitusta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
rkl
viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa laakea uunivuoka leivinpaperilla tai voitele se nokareella voita. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja mustapippuri.
  2. Levitä kasvisseosta vuokaan. Kaada päälle kananmunaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia, kunnes kananmunaseos on hyytynyt, mutta ei ole vielä ylikypsää.
  3. Valmista munakkaan kypsyessä vihersalaatti. Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi kulhoon. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa salaatti munakkaan lisäkkeenä.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Valmista kerralla kasvikset neljään ateriaan! Paahda kasvikset kovassa lämmössä lähes kypsiksi, jäähdytä ja säilytä rasioissa.

Annoksia
4 x 4 annosta (noin 4 litraa)
Valmistusaika
Valmistusaika 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)