
Kaurapalat tekevät tästä salaatista yllättävänkin ruokaisan. Kastikkeeksi tehdään helppo vegaaninen majoneesi. Makunsa se saa savupaprikasta!
Jos haluat salaatista gluteenittoman, vaihda kaurapala savutofuun.
Artisokkasalaatti ja savupaprikakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuutioi kaurapala ja valuta artisokat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes kaurakuutiot ja artisokat saavat väriä. Anna jäähtyä.
- Valmista kastike. Laita soijamaito korkeaan astiaan. Lisää öljy nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes seos on majoneesimaista. Sekoita joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
- Suikaloi salaatit suureen kulhoon ja lohkoa joukkoon tomaatit. Pyöräytä puolet kastikkeesta joukkoon (säästä osa tarjottavaksi). Lisää oliivit, kaurapalat ja artisokat.