Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Indonesialaisessa gado gado -salaatissa maistuvat maapähkinät, chili, valkosipuli ja korianteri. Valmistele gado gadon kasvikset ja kastikkeet etukäteen, niin tarjoiluhetkeen jää vain kauniisti esille laittaminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gado gado -salaatti

Ainekset

2
porkkanaa
300
g
punakaalia
1
rs (200 g)
mung-ituja
1
ps (75 g)
babypinaattia
1
ps (250 g)
palkopapuja
½
pkt (à 100 g)
lasinuudeleita
2
dl
maapähkinöitä
10
valkosipulinkynttä
1
dl
öljyä
2
ruukkua
korianteria
1
punainen chili
1
limetti
2
tl
riisiviinietikkaa
½
tl
suolaa
1
dl
sambal oelek -tahnaa

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja vuole ne kuorimaveitsellä pitkiksi lastuiksi. Suikaloi kaali. Huuhtele idut ja pinaatti. Laita porkkanasuikaleet, kaali ja idut jääveteen. Valuta pinaatti.

  2. Kiehauta 5 dl vettä pienessä kattilassa. Leikkaa pavuista kannat pois ja keitä papuja 2 minuuttia. Siirrä ne pihdeillä tai reikäkauhalla kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon.

  3. Keitä nuudelit papujen keitinvedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Pidä nuudelit kylmässä vedessä tarjoiluun asti, jotta ne pysyvät irtonaisina.

  4. Jos valmistelet kasvikset ja nuudelit etukäteen, säilytä ne viileässä tarjoiluun saakka.

  5. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 1–2 minuuttia. Kaada pähkinät lautaselle odottamaan.

  6. Kuori ja suikaloi valkosipulit. Kuumenna öljy pannussa ja paista valkosipulit keskilämmöllä kullanruskeiksi, pari minuuttia. Valuta talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa.

  7. Tee lisukkeet eli tempe ja maapähkinäkastike (ohjeet alla). Kastikkeen voit valmistaa myös etukäteen, esimerkiksi edellisenä päivänä.

  8. Irrota korianterin lehdet ja viipaloi chili. Valuta kylmässä vedessä olevat kasvikset
    ja nuudelit. Purista limetin mehu nuudeleille, lisää riisiviinietikka ja suola ja sekoita kevyesti.

  9. Laita salaatin osat tarjolle erikseen tai yhdistä ne kulhossa. Viimeistele annokset pöydässä valkosipulilla ja sambal oelekilla.

Vinkki Osta paahdettu valkosipuli valmiina aasialaiskaupasta tai korvaa se rapeaksi paahdetulla sipulilla.

Paistettu tempe

Ainekset

2
pkt (à 125 g)
tempeä (esim. Jalotofu)
½
dl
öljyä
2
rkl
ketjap manis -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuivaa ja viipaloi tai kuutioi tempe. Paista pannussa öljyssä rapeaksi, noin 5 minuuttia.

  2. Lisää ketjap manis pannuun ja kiehauta nopeasti niin, että kastike imeytyy tempeen. Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä.

Maapähkinä-kookoskastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1
dl
makeuttamatonta maapähkinävoita
½
dl
kookoskermaa
3
rkl
kuumaa vettä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon.

  2. Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kun kasvikset laittaa grilliin, niiden luonnollinen makeus korostuu ja maut pehmenevät. Siksi mausteita voi käyttää runsaalla kädellä. Viimeistele salaatti halutessasi vadelmilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillisalaatti

Ainekset

500
g
broilerin fileepihviä
2
esikypsennettyä grillimaissia
4
persikkaa
2
pihvitomaattia
1
pieni kesäkurpitsa
1
pss (180 g)
sydänsalaattia
4
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
cayennepippuria
KASTIKE
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
BBQ-kastiketta
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
tabascoa

Työvaiheet

  1. Viillä kanaan noin ½ cm syvät viillot molemmin puolin. Kuivaa maissit ja sivele pintaan 1 rkl öljyä. Halkaise persikat ja poista kivi. Puolita tomaatit, viipaloi kesäkurpitsa, halkaise salaatit pitkittäin. Sekoita kulhossa persikat, tomaatit, salaatit, kurpitsapalat ja öljyä
  2. Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Grillaa maissit kauttaaltaan paahtuneiksi. Grillaa sitten kanat, molemmin puolin 5–8 minuuttia, ja siirrä ne grilliin epäsuoraan lämpöön odottamaan. Grillaa kasvikset.
  3. Leikkaa maissista jyvät irti pitkittäin ja laita ne kulhoon. Pilko tomaatit suupaloiksi ja persikan puolikkaat kahtia. Viipaloi kana. Yhdistä kaikki grillatut sekä kuivat mausteet maissien joukkoon.
  4. Sekoita kastikeainekset suljettavassa tölkissä voimakkaasti ravistaen. Kaada kastike salaatin joukkoon.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vihreään kesäsalaattiin sujahtavat niin tuoreet herneet kuin kesäkurpitsakin. Salaattipohja kannattaa koota yrteistä ja muista maukkaista lehdistä tavallisen jäävuorisalaatin sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä fetasalaatti

Ainekset

1
l
herneitä
2
avokadoa
1
sitruuna
1
kesäkurpitsa
1
nippu
kevätsipulia
1
pss (150 g)
babypinaattia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (200 g)
fetaa
KASTIKE
1
dl
herneitä
1
dl
maustamatonta jogurttia
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahinia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Riivi herneet, ota 1 dl sivuun kastiketta varten. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokadot siivuiksi ja laita kulhoon. Raasta joukkoonsitruunan kuoren keltainen osa ja purista päälle 2 rkl mehua. Purista loppu mehu sauva- tai tehosekoittimen kulhoon kastiketta varten. Veistä kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit, huuhtele pinaatti ja basilika. Valuta feta.
  2. Laita 1 dl herneitä kattilaan ja vettä sen verran, että herneet peittyvät. Keitä 2–3 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä. Laita herneet ja loput kastikkeen ainekset sitruunan joukkoon kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon kastike ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1491 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)