Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 75 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Savun makuinen tofu, paahteinen sipuli ja raikas mango ovat yllättävän koukuttava makutrio.

Jos rakastat itämaisia ruokia ja supernopeita kulhoruokia, kokeile tätä reseptiä. Voit tehdä annokset suoraan neljään kulhoon tai tehdä ruuan suoraan vadille. Riisin ei tarvitse olla tulikuumaa, mutta tofut kannattaa paistaa kuumassa öljyssä kauttaaltaan, jotta niiden pinta on rapea ja herkullinen. Lagerolut toimii ruuan kyytipoikana loistavasti. Esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Hellesin 4,7 %, 2,99e/0,6l, maltainen maku käy savuisen tofun ja chilin aromeihin. Salaatin raikkaat itämaiset maut saavat tukea oluen kevyestä humaloinnista ja hennosta makeudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin mango-tofusalaatti

Ainekset

2
dl
basmatiriisiä
1
pss (300 g)
sokeriherneitä (pakaste)
400
g
savutofua (esim. Jalotofu)
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
kypsä
mango
5
dl
salaattipinaattia
1
dl
paahdettua sipulia (esim. Pirkka)
Kastike
1/2
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta (vegaaninen vaihtoehto)
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna riisin keitinvesi (1 l vettä/1 tl suolaa) kiehuvaksi. Kaada jäiset sokeriherneet kuumuuden kestävään siivilään ja nosta se höyryyn kattilan päälle 2 minuutiksi. Siirrä höyrystyneet herneet syrjään jäähtymään. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä riisi jäähtymään haaleaksi.
  2. Valmista kastike. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioksi ja siirrä se pieneen kulhoon. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää kastikkeen muut aineet. Jätä kastike tekeytymään muiden valmistelujen ajaksi.
  3. Leikkaa tofu 1 cm:n kuutioiksi. Paista kuutioita kuumassa pannussa öljyssä seesaminsiementen kanssa noin 2 minuuttia tai kunnes tofu on kauniin ruskeaa.
  4. Leikkaa mango kuutioiksi, siirrä kuutiot salaattikulhoon. Lisää joukkoon haalea riisi, sokeriherneet, paistetut tofukuutiot, seesaminsiemenet ja kastike. Nostele lopuksi joukkoon salaattipinaatti ja ripottele pinnalle paahdettua sipulia.

Kommentit (4)

Amanda55

Miksi pilata muuten hyvä kasvisruoka kalakastikkeella!  Äly hoi älä jätä!  Reseptin laatijat eivät ole kuulleet kasvissyöjistä!

plokki

Ihana resepti kesäksi ja kalakastike kannattaa korvata  soijakastikkeella :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa, kiitos kommenteista! Kuten sanottu, kalakastikkeen voi mainiosti korvata soijakastikkeella ruuan suuremmin muuttumatta. Toivottavasti salaatti maistuu joka tapauksessa :)

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Tykkäsin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Vain kolme ainesta! Superhelpot vegaaniset joulupallot näyttävät tryffeleiltä mutta maistuvat pipareilta ja mantelilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparkakku-mantelipallot

Ainekset

50
g
vegaanisia piparkakkuja (esim. Anna's)
150
g
mantelimassaa
Pinnalle
noin ¾
dl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Surauta keksit teholeikkurilla tasaiseksi jauheeksi. Lisää mantelimassa ja sekoita tasaiseksi. Seos muistuttaa jauhetta, mutta on silti muotoiltavissa.
  2. Pyörittele seoksesta pieniä palloja ja kieritä ne kaakaojauheessa. Säilytä pallerot jääkaapissa tiiviissä rasiassa, jotta ne säilyttävät pehmeytensä.

Vinkki! Valitse tarvittaessa piparkakkuja, jotka ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia. Niitä valmistaa esim. Semper.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Klassikkosalaatti parhaimmillaan! Omenalta ja seesamilta maistuvan waldorfinsalaatin sydän on majoneesikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Waldorfinsalaatti

Ainekset

400
g
juuriselleriä
2
lehtisellerin vartta
1
iso omena (esim. Granny Smith)
1
dl
saksanpähkinöitä
Kastike
½
dl
seesamiöljyä
2
rkl
sitruunamehua
2
tl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
dl
majoneesia
1
rkl
sinappia
ruukku lehtisalaattia
½
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Keitä kuutioita noin 10 minuuttia.
  2. Huuhtele lehtiselleri ja leikkaa varret ohuiksi tikuiksi. Pese ja kuutioi omena. Rouhi saksanpähkinät paloiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa.
  3. Sekoita kastikeainekset ja yhdistä kastike salaattiin.
  4. Lisää sinappi majoneesiin. Laita se tarjolle erilliseen astiaan.
  5. Kokoa salaatti tarjolle. Asettele salaatinlehtiä tarjoiluastian pohjalle. Kumoa salaatti päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)