Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1778 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.

Annoksia
18-20 kpl
Valmistusaika
35 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nyhtökaura-kikhernepyörykät

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
kaurahiutaleita
1
prk
(290 g) kikherneitä liemineen
1
ruukku basilikaa
1
rosmariininoksa
1
pkt
(250 g) Nyhtökauraa
2 + 2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä liemi.
  2. Laita kaurahiutaleet tehosekoit-timeen ja jauha ne jauhomaiseksi. Lisää kikherneet liemineen, aurinkokuivatut tomaatit ilman lientä sekä basilika jauhetun kauran joukkoon. Sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon.
  3. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne kikhernetaikinaan. Lisää nyhtökaura, 2 rkl korppujauhoja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
  4. Paista taikinasta pieni koepyörykkä. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan 1–2 rkl korppujauhoja.
  5. Pyörittele taikina pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät keskilämmöllä kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia, tai kypsennä niitä 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät punakaalislawn ja appelsiini-tofukastikkeen kanssa.

Punakaalislaw

Ainekset

250
g
punakaalia
2
(noin 200 g) punajuurta
4
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
1
verigreippi
1
granaattiomena
3
rkl
tuoretta timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suola
2
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
  3. Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
  4. Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  5. Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  6. Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.

(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)

Appelsiini-tofukastike

Ainekset

1
dl
appelsiinin mehua (1–2 appelsiinista)
1
pkt
(300 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
3
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista appelsiinin mehu.
  2. Soseuta ainekset sauvasekoit-timella kastikkeeksi. Tarjoa nyhtökaura-kikhernepyöryköiden kanssa.

(5 dl, 5 min)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Herkullinen savulohiviettelys tarjoiluvalmiina
Lohiviettelys ja ruisnapit
Lohiviettelys ja ruisnapit

Kauppojen palvelutiskillä tarjottavaa herkullista lohiviettelystä voit ihan hyvin valmistaa itsekin - vieläpä maidottomana ja laktoosittomana. Herkullisen makuinen ja näyttävä lohiviettelyssalaatti sopii pienten ruisnappien, ruokaisten smörrebrödien ja uuniperunoiden täytteeksi.

Voit valmistaa lohiviettelystä myös ihan tavallisen arkiruoan, kuten kasvispihvien lisukkeeksi. Savulohiviettelys viettelee nimensä mukaisesti, salaattia ei sitten jää koskaan ”yli”, sen viimeiset nokareet sipaistaan sukkelaan viimeistään iltapalaksi voileivän päälle.

Kurkkaa ainekset ja...

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 61 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Anne Mattilan päivänä Satulinnassa syödään laulajan lempiruokaa, tomaattikeittoa. Keitto saa ihanan makunsa paahdetuista kasviksista ja tilkasta valkoviiniä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 50 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Anne Mattilan tomaattikeitto

Ainekset

noin 1
kg
kypsiä tomaatteja
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
pieni
palsternakka
1/2
dl
oliiviöljyä
noin 1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
sokeria
½–1
ruukkua
tuoretta basilikaa
2
dl
valkoviiniä
noin 4
dl
kasvislientä
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori sipulit, valkosipulinkynnet, porkkana ja palsternakka. Paloittele kasvikset ja levitä ne laakeaan vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Valele kasvikset öljyllä. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
  2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
  3. Kumoa kasvikset kattilaan. Lisää sokeri, basilikan oksat ja valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvisliemi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  4. Soseuta ja lisää kerma.

Vinkki! Tarjoa keitto Anne Mattilan tapaan katkarapulisukkeen kanssa. Ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1778 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pitamaiset manakeesh-leivät päällystetään seesaminsiemenistä ja sumakista valmistetulla zaatar-mausteseoksella. Revi, pyyhkäise tahnaan ja haukkaa! Puolukalla raikastettu munakoisotahna on leivälle täydellinen pari.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Manakeesh zaatar -leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
1
dl
maitoa
8
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
sumakkia
1
rkl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi.
  4. Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville.
  5. Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki! Hapokkaalta maistuvaa sumakkia myydään muun muassa Ruohonjuuressa ja isoissa marketeissa. Jos et löydä sumakkia, korvaa se sitruunankuoriraasteella.

 

Munakoiso-puolukkatahna

Ainekset

2
isoa munakoisoa
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Tee niihin muutamia reikiä haarukalla tai veitsenkärjellä. Paahda munakoisoja leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
  3. Poista jäähtyneistä munakoisoista kanta. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi, peitä kannella ja alenna lämpöä. Hauduta hiljalleen kuplien noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Muhenna puolukat ja sokeri kulhossa haarukalla karkeaksi. Lisää tahnaan. Kuumenna hyvin, ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 868 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tacoja porkkanaraasteesta? Kyllä! Lastaa uunissa paahdetut helpot porkkanatacot kurkuma-kukkakaaleilla, soijapavuilla ja hapankaalilla.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanatacot ja kurkuma-kukkakaalit

Ainekset

6
porkkanaa
2
valkosipulinkynttä
2
luomumunaa
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Kurkuma-kukkakaalit
1
kukkakaali
1/2
cm:n
pala kurkumaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
100
g
soijapapuja (kypsiä, pakaste)
1
dl
soijajugurttia
100
g
punahapankaalia
1/2
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut juoksevan kylmän veden alla. Nypi korianterista lehdet.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese porkkanat hyvin. Kuori halutessasi ja raasta raastimen karkealla terällä. Kuori valkosipulin kynnet ja raasta ne hienolla terällä. Riko kulhoon munat ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää öljy, suola ja raasteet. Sekoita. Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille kahdeksan pyöreää tacoa. Paista 15 minuuttia.
  3. Tee sillä välin kurkumakukkakaalit. Irroittele kukkakaalista kukinnot. Raasta kurkuma. Kuumenna öljy pannulla ja lämmitä kurkuma siinä. Lisää kukkakaalit pannulle ja paista kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  4. Kokoa tacot. Levitä pohjalle jugurtti. Nostele päälle hapankaalia, kukkakaaleja ja papuja. Viimeistele korianterilla.

Kommentit (0)