Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 kpl
Valmistusaika
35 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nyhtökaura-kikhernepyörykät

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
kaurahiutaleita
1
prk
(290 g) kikherneitä liemineen
1
ruukku basilikaa
1
rosmariininoksa
1
pkt
(250 g) Nyhtökauraa
2 + 2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä liemi.
  2. Laita kaurahiutaleet tehosekoit-timeen ja jauha ne jauhomaiseksi. Lisää kikherneet liemineen, aurinkokuivatut tomaatit ilman lientä sekä basilika jauhetun kauran joukkoon. Sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon.
  3. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne kikhernetaikinaan. Lisää nyhtökaura, 2 rkl korppujauhoja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
  4. Paista taikinasta pieni koepyörykkä. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan 1–2 rkl korppujauhoja.
  5. Pyörittele taikina pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät keskilämmöllä kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia, tai kypsennä niitä 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät punakaalislawn ja appelsiini-tofukastikkeen kanssa.

Punakaalislaw

Ainekset

250
g
punakaalia
2
(noin 200 g) punajuurta
4
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
1
verigreippi
1
granaattiomena
3
rkl
tuoretta timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suola
2
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
  3. Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
  4. Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  5. Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  6. Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.

(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)

Appelsiini-tofukastike

Ainekset

1
dl
appelsiinin mehua (1–2 appelsiinista)
1
pkt
(300 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
3
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista appelsiinin mehu.
  2. Soseuta ainekset sauvasekoit-timella kastikkeeksi. Tarjoa nyhtökaura-kikhernepyöryköiden kanssa.

(5 dl, 5 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsacarbonara

Ainekset

600
g
hokkaidokurpitsaa
2
rosmariininoksaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Kastike
50
g
pecorinojuustoa
1
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
saksanpähkinöitä
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
  2. Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
  5. Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
  6. Viimeistele annokset pähkinärouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Cafe Engelin maukkaat punajuuripihvit ja suolakurkkumajoneesi koukuttavat kaikessa yksinkertaisuudessaan.

”Cafe Engelin klassikkoannos oli todellinen onnenhetki miehelle, joka haluaa vähentää lihaa, mutta vielä miettii, mistä ne nautinnot sitten revitään. Tällaisista annoksista!", punajuuripihvien reseptiä toivonut lukija kirjoitti Glorian ruoka & viinille. Lukijan toiveeseen vastattiin, sillä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Cafe Engelin punajuuripihvit

Ainekset

dl
riisiä
600
g
punajuurta
100
g
sipulia
100
g
parmesaania
1
rkl
kasvisliemijauhetta
1
tl
suolaa
1
dl
korppujauhoja
muutama tippa
tabascoa
Lisäksi
korppujauhoja muotoiluun
voita pihvien ja herkkusienien paistamiseen
Suolakurkkumajoneesi
2
suolakurkkua
3
dl
majoneesia
Tarjoiluun
200
g
herkkusieniä + ½ tl suolaa
villirucolaa, balsamicosiirappia, auringonkukansiemeniä ja parmesaanilastuja

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta parmesaani.
  3. Kuumenna uuni 170 asteeseen. Sekoita pihvitaikinan aineet keskenään ja muotoile seos korppujauhojen avulla pihveiksi. Nosta pihvit leivinpaperilla peitetylle pellille ja paista uunissa 15 minuuttia. Paista pihvit sen jälkeen pannussa voissa rapeiksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Hienonna suolakurkut majoneesin joukkoon. Paista herkkusieniä voissa, kunnes ne ovat rapeita. Tarjoa pihvit majoneesin, herkkusienten ja muiden lisukkeiden kanssa.

Kommentit (2)

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

mitä riisiä suosittelet? tai mikä toimii parhaiten...

Bamse
Seuraa 
Liittynyt28.11.2015

...ja vielä kysyn, onko punajuuret raakoja vai niitä sokeriliemessä olevia?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2068 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1027 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)