klo 13:17 | 13.1.2017

Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 kpl
Valmistusaika
35 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Nyhtökaura-kikhernepyörykät
Ainekset
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
kaurahiutaleita
1
prk
(290 g) kikherneitä liemineen
1
ruukku basilikaa
1
rosmariininoksa
1
pkt
(250 g) Nyhtökauraa
2 + 2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
rkl
öljyä
Työvaiheet
- Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä liemi.
- Laita kaurahiutaleet tehosekoit-timeen ja jauha ne jauhomaiseksi. Lisää kikherneet liemineen, aurinkokuivatut tomaatit ilman lientä sekä basilika jauhetun kauran joukkoon. Sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon.
- Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne kikhernetaikinaan. Lisää nyhtökaura, 2 rkl korppujauhoja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Paista taikinasta pieni koepyörykkä. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan 1–2 rkl korppujauhoja.
- Pyörittele taikina pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät keskilämmöllä kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia, tai kypsennä niitä 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät punakaalislawn ja appelsiini-tofukastikkeen kanssa.
Punakaalislaw
Ainekset
250
g
punakaalia
2
(noin 200 g) punajuurta
4
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
1
verigreippi
1
granaattiomena
3
rkl
tuoretta timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suola
2
dl
pekaanipähkinöitä
Työvaiheet
- Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
- Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
- Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)
Appelsiini-tofukastike
Ainekset
1
dl
appelsiinin mehua (1–2 appelsiinista)
1
pkt
(300 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
3
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Purista appelsiinin mehu.
- Soseuta ainekset sauvasekoit-timella kastikkeeksi. Tarjoa nyhtökaura-kikhernepyöryköiden kanssa.
(5 dl, 5 min)