
Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.
Nyhtökaura-kikhernepyörykät
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä liemi.
- Laita kaurahiutaleet tehosekoit-timeen ja jauha ne jauhomaiseksi. Lisää kikherneet liemineen, aurinkokuivatut tomaatit ilman lientä sekä basilika jauhetun kauran joukkoon. Sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon.
- Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne kikhernetaikinaan. Lisää nyhtökaura, 2 rkl korppujauhoja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Paista taikinasta pieni koepyörykkä. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan 1–2 rkl korppujauhoja.
- Pyörittele taikina pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät keskilämmöllä kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia, tai kypsennä niitä 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät punakaalislawn ja appelsiini-tofukastikkeen kanssa.
Punakaalislaw
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
- Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
- Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
- Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
- Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.
(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)
Appelsiini-tofukastike
Ainekset
Työvaiheet
- Purista appelsiinin mehu.
- Soseuta ainekset sauvasekoit-timella kastikkeeksi. Tarjoa nyhtökaura-kikhernepyöryköiden kanssa.
(5 dl, 5 min)