Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Silkkinen appelsiinikastike kruunaa annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 kpl
Valmistusaika
35 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nyhtökaura-kikhernepyörykät

Ainekset

1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
dl
kaurahiutaleita
1
prk
(290 g) kikherneitä liemineen
1
ruukku basilikaa
1
rosmariininoksa
1
pkt
(250 g) Nyhtökauraa
2 + 2
rkl
korppujauhoja
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä liemi.
  2. Laita kaurahiutaleet tehosekoit-timeen ja jauha ne jauhomaiseksi. Lisää kikherneet liemineen, aurinkokuivatut tomaatit ilman lientä sekä basilika jauhetun kauran joukkoon. Sekoita paksuksi tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon.
  3. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne kikhernetaikinaan. Lisää nyhtökaura, 2 rkl korppujauhoja ja aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
  4. Paista taikinasta pieni koepyörykkä. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan 1–2 rkl korppujauhoja.
  5. Pyörittele taikina pyöryköiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista pyörykät keskilämmöllä kauttaaltaan rapeiksi ja kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia, tai kypsennä niitä 200-asteissa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa pyörykät punakaalislawn ja appelsiini-tofukastikkeen kanssa.

Punakaalislaw

Ainekset

250
g
punakaalia
2
(noin 200 g) punajuurta
4
tuoretta viikunaa
1
punasipuli
1
verigreippi
1
granaattiomena
3
rkl
tuoretta timjamia
3
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suola
2
dl
pekaanipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta punajuuret. Lohko viikunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Aseta greippi työlaudalle, leikkaa kuori ja valkoinen osa pois hedelmän muotoa seuraten. Ota kuorittu greippi käteen ja leikkaa lohkot irti terävällä veitsellä molemmin puolin kalvojen viertä keskustaan asti.
  3. Halkaise granaattiomena. Koputtele hedelmän kuorta voimakkaasti lusikan kuperalla puolella ison kulhon päällä, jolloin siemenet ja irtoava mehu putoavat kulhoon. Nouki pois mahdolliset kuorenpalat.
  4. Yhdistä kaali- ja punajuuriraaste ja sipuli toisessa isossa kulhossa. Hienonna timjami mausteeksi. Lisää myös punaviinietikka, sokeri ja suola. Puristele raastetta käsin 1 minuutti niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee. Lisää paloiteltu greippi sekä granaattiomenan siemenet ja mehu. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
  5. Paahda sillä aikaa pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen.
  6. Lisää pähkinät ja viikunat salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.

(4 annosta, 20 min + maustuminen 15 min)

Appelsiini-tofukastike

Ainekset

1
dl
appelsiinin mehua (1–2 appelsiinista)
1
pkt
(300 g) pehmeää tofua (esim. Jalotofu)
3
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Purista appelsiinin mehu.
  2. Soseuta ainekset sauvasekoit-timella kastikkeeksi. Tarjoa nyhtökaura-kikhernepyöryköiden kanssa.

(5 dl, 5 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tirisevän kuuma pannupizza on vastustamaton! Kreikkalaiseen tyyliin sen päälle kootaan fetaa, oliiveja ja maukasta tomaattikastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
35 min + kohotus 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreikkalainen pannupizza

Ainekset

Pohja
2
dl
vettä
35
g (n. 2/3 palaa)
hiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
n. 4
dl
vehnäjauhoja (durum tai 00-jauhatus)
Tomaattikastike
dl
paseerattua tomaattia
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
sitruunan kuori
Täytteet
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
dl
kalamataoliiveja
150
g
fetajuustoa
(5
dl
babypinaattia)
Lisäksi
n. 2
rkl
oliiviöljyä/pannu

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita öljy, suola ja sokeri joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.
  2. Laita paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita mausteet siihen. Pese sitruuna ja raasta kuori hienoksi raasteeksi kastikkeeseen.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu. Jatka kuullottamista pari minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä hetki.
  4. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen (kiertoilma 225º). Laita kaksi tyhjää valurautapannua (Ø noin 25 cm) uuniin.
  5. Puolita taikina. Muotoile palat jauhotetuin käsin pannujen kokoisiksi pizzapohjiksi. Ota pannut uunista ja valuta öljyä pannuun. Siirrä pohjat varovasti kuumiin pannuihin.
  6. Lusikoi kastike pizzapohjille. Levitä punasipuli ja oliivit päälle. Murustele feta pinnalle ja kypsennä pizzoja uunissa noin 8–10 minuuttia.
  7. Ripottele halutessasi babypinaattia kypsille pizzoille.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1923 reseptiä.
Linkitetty 144 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (5)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Vesikielellä

Minkä kokoiseen uunivuokaan tämä menee?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Spiide1 kyselee, mitä papuja reseptintekijä suosittelee. En tiedä, mutta itse laitoin isoja valkeita papuja. Ne ovat mielestäni hyvän makuisia ja ruokaisia. Tuli hyvää! Voisin ajatella laittavani papujen sijasta puy-linssejä.

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Vielä papuvalinnasta: Borlottipavut olisivat minusta sopineet vielä paremmin mutta niitä ei sattunut olemaan kotona. Ne ovat mielestäni maukkaimpia. Netistä löytyy listoja joista käy ilmi mitkä pavut soveltuvat parhaiten esi salaatteihin ja pataruokiin, tai pihveihin.

Me Naiset on lisännyt 931 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tee mättöruokien klassikko vaihteeksi härkiksestä! Nachopelti on helppoa ja nopeaa tarjottavaa isollekin porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-nachopelti

Ainekset

1
sipuli
1
paprika
1
rkl
rypsiöljyä
1
ptk (250 g)
härkistä
1
tlk
mustapapuja
1
rkl
tacomaustetta
1
tl
srirachaa
1
dl
vettä
200
g
paprika- tai chilituorejuustoa
200
g
tortillalastuja (nachoja)
150
g
raastettua cheddar-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja paloittele paprika. Kuullota öljyssä paistinpannulla noin 5 minuuttia. Lisää härkis ja valuta ja huuhtele joukkoon pavut. Jatka paistamista minuutin ajan. Mausta.
  3. Lisää vesi ja tuorejuusto ja hauduta miedolla lämmöllä hetken, kunnes juusto sulaa.
  4. Laita voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille puolet nachoista ja puolet härkis-tuorejuustoseoksesta. Tee toinen kerros samalla tavoin.
  5. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 10 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kommentit (0)