Tämä kesäinen perunasalaatti saa potkua avokadosta.
Jos varhaisperunoita ei ole saatavilla, tee salaatti kiinteistä perunoista, jotka pilkot sopiviksi suupaloiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
25 min
Helppo
Avokado-pottusalaatti
Ainesosat
800
g
varhaisperunoita
pieni
nippu
tillinvarsia
400
g
vihreää parsaa
2
nippusipulia tai 3 kevätsipulin vartta
200
g
kirsikkatomaatteja
½
ruukkua
rucolaa
2
avokadoa
2
rkl
sitruunan mehua
Vaiheet
- Pese perunat. Keitä perunat kypsiksi merisuolalla ja tillinvarsilla maustetussa vedessä, 8–12 minuuttia.
- Leikkaa parsoista kuivat tyvet ja halutessasi kuori varret. Paloittele parsat muutamaan osaan. Keitä miedosti suolatussa vedessä 3–4 minuuttia.
- Viipaloi pikkusipulit varsineen tai leikkaa kevätsipulit vinottain viipaleiksi. Huuhtele ja puolita tomaatit. Huuhtele rucolanlehdet ja voit repiä ne suupaloiksi. Tee kastike.
- Valuta perunat ja leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi. Siirrä perunaviipaleet laakeaan tarjoiluastiaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle ja kääntele varovasti. Lisää parsat, sipulit, tomaatit ja rucola. Valuta loppu kastike salaatille.
- Puolita avokadot ja poista siemenet. Paloittele hedelmäliha ja valele palat heti kauttaaltaan sitruunan mehulla tummumisen estämiseksi. Nostele avokadopalat salaatin päälle. Tarjoa heti. Avokado ei kestä säilyttämistä.
Juomasuositus: Kesäisen avokadosalaatin rinnalle sopii hyvin viileän kasvualueen sauvignon blanc -viini. Jacques Lurton Touraine Sauvignon Blanc, 9,99 e, on sopivan hapokas ja hedelmäinen viini Loiren laaksosta Ranskasta. Sen vehreä raikkaus nousee erityiseksi vahvuudeksi, jos rucolan korvaa ketunleivällä tai kotimaisilla villivihanneksilla. (Einari Jensen)
Minttu-avokadoöljy
Ainesosat
1
dl
sitruuna-avokadoöljyä (esim. Olivado)
ripaus
chilihiutaleita tai ½ tl tuoretta chiliä
½
dl
minttua
Vaiheet
Hienonna minttu (ja tuore chili). Yhdistä ainekset keskenään.