Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voit paahtaa salaattiin myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa ja paprikaa. Juustokin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
30 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Helmikuskussalaatti ja marinoidut kikherneet

Ainekset

2
pientä (yht. 300 g) parsakaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
kuivattua chiliä myllystä
Lisäksi
1
dl
kuorellisia manteleita
3
dl
helmikuskusia (esim. Al Fez)
1
annos marinoituja kikherneitä. Ks ohje alla
Tarjoiluun
4
dl
rucolaa tai versoseosta

Työvaiheet

  1. Marinoi kikherneet alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele parsakaalit ja leikkaa ne reiluiksi, litteähköiksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Lisää mausteet ja paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes palat ovat rapsakan kypsiä.
  3. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla paistinpannulla muutama minuutti tai kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa. Rouhi ronskeiksi paloiksi.
  4. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Lisää kikherneet marinadeineen. Sekoita irtonaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää paahdetut parsakaalit ja mantelit.
  5. Kuskus on valmis heti tarjottavaksi, mutta sen maku paranee, jos se saa maustua viileässä yön yli. Lisää kuskusiin rucola tai versoseos juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Paahda salaattiin parsakaalin lisäksi muitakin kasviksia. Esimerkiksi porkkana ja paprika sopivat ruokaan. Myös juusto käy tähän annokseen. Kokeile vaikkapa vuohenjuustoa tai fetaa.

Marinoidut kikherneet

Ainekset

3
dl
keitettyjä kikherneitä
Marinadi
1
kesäpunasipuli varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
timjaminlehtiä
1/2
rl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Hienonna punasipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin.
  2. Anna maustua viileässä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

(10 min + maustuminen 2 t)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Sami Repo

Oletko koskaan kokeillut avomaankurkkua tai vesimelonia grillissä? Jos et, niin nyt on jo aika! Grilli muuttaa nämä mahtavaksi makuelämykseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Halloumivartaat

Ainekset

2
pkt (200g)
halloumia
4
avomaankurkkua
1/4
vesimeloni
4
rkl
BBQ-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa juustot 2 cm:n viipaleiksi. Halkaisen kurkut pitkittäin. Leikkaa vesimeloni hieman halloumipaloja isommiksi viipaleiksi.
  2. Laita juustopala kurkun väliin ja paina läpi kaksi grillitikkua. Tee melonivartaat samalla tavalla.
  3. Sivele pintaan grillauskastiketta ja grillaa ensin suoralla lämmöllä, kunnes kasvikset saavat väriä. Kääntele vartaita usein, etteivät ne pala. Jatka kypsennystä epäsuoralla lämmöllä 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)