
Tästä perunasalaatista ei puutu makua! Perunasalaatin potut paahdetaan uunissa ja maustetaan intialaisittain. Herneet, sitruuna ja tuoreet yrtit tuovat salaattiin raikkautta, ja siemenet rouskuvan lisän.
Intialainen peruna-hernesalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja levitä leivinpaperin päälle uunipelille. Murskaa hieman haarukalla.
-
Sekoita ½ dl öljyä ja mausteet keskenään ja kääntele perunoihin. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
-
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita punasipuli, herneet ja sitruunan mehu keskenään. Hienonna yrtit joukkoon. Lorauta joukkoon vielä noin ¼ dl öljyä.
-
Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele kaikki ainekset keskenään.