Kesän ihanin ja raikkain salaatti sekoitetaan kauranjyvistä, reilusta kourallisesta yrttejä, fenkolia, mustikoita ja melonia. Jokiravunpyrstöt tekevät salaatista juhlavan.
Jokirapu-parsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sekaisin. Keitä kauranjyvät kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele jyvät siivilässä kylmällä vedellä.
-
Sekoita kulhossa jyvät, tuoreet yrtit ja kastike. Huuhtele parsat, leikkaa kuivahtavanutta vartta pois pari senttiä. Keitä parsoja pari minuuttia. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä. Nosta talouspaperin päälle ja kuivaa. Paloittele muutaman sentin paloiksi
-
Halkaise fenkoli, poista kanta, leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori meloni, poista siemenet ja paloittele. Valuta jokiravun pyrstöt suolaliemestä. Huuhtele pensasmustikat tarvittaessa.
-
Sekoita salaattiainekset laakealle tarjoiluvadille. Koristele syötävillä kukilla. Tarjoile maalaisleivän ja yrteillä maustetun tuorejuustolevitteen kanssa.