Keitto, salaatti vai taideteos? Vähän kaikkia ja täynnä kesän odotusta. Kesäkeiton kaltaiseen salaattiin tiivistyvät suven suloiset maut: varhaisperunat, herneet, mansikat ja piimä-kurkkuliemi.
Kesäsalaatti piimäliemessä
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee liemi. Kuori ja kuutioi kurkut. Soseuta liemen aineet sauvasekoittimella ja siivilöi.
-
Pese perunat ja porkkanat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (1 tl suolaa/2 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa haarukkapaloiksi.
-
Viipaloi kurkut, retiisit ja mansikat. Avaa herneenpalot.
-
Laita vihannekset kulhoihin ja koristele kukkasin. Soseuta liemi vielä vaahtomaiseksi ja kaada kulhoon juuri ennen ruokailua.