Kikherneistä, tomaatista ja punasipulista sekoitettu salaatti on nopea, helppo ja edullinen. Kikherneet tuovat proteiinia. Herkullinen kastike syntyy chilistä, valkosipulista ja sitruunasta.
Kikherne-tomaattisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita ne tarjoilukulhoon.
Viipaloi tomaatit lohkoiksi ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Pilko tai revi basilikanlehdet pienemmiksi.
Poista chilistä siemenet ja pilko se hienoksi. Murskaa tai pilko valkosipulinkynsi hienoksi. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Laita kannelliseen purkkiin chili, valkosipuli, sitruunan kuori ja mehu, oliiviöljy, vesi ja mustapippuri. Kierrä kansi tiukasti kiinni ja ravista kunnolla. Lisää tarvittaessa öljyä tai sitruunamehua maun mukaan.
Laita tomaatit, sipuli ja basilika kikherneiden joukkoon. Sekoita varovasti ja kaada kastike joukkoon, sekoita kevyesti.
Tarjoa sellaisenaan tai salaatinlehtipedillä.