Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Fitness-salaatti on ruokaisasti vege: kasviksia, kvinoaa ja raejuustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paistoaika 25 min + keittoaika 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kvinoa-kasvis-raejuustosalaatti

Ainekset

1 1/2
dl
kvinoaa
3
dl
vettä
1
tl
suolaa
1/2
kasvisliemikuutio
1/2
tl
chilihiutaleita
200
g
raejuustoa
1
ruukku
lehtipersiljaa
Paahdetut kasvikset
1
punasipuli
1
punainen paprika
1
pieni
kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1 1/2
tl
hiutalesuolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kasvikset. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja paloittele paprika. Leikkaa kesäkurpitsasta päädyt ja halkaise pituussuunnassa neljään lohkoon. Poista vetinen siemenosa ja paloittele loppuosa. Kuutioi munakoiso. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää oliiviöljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada kasvisseos pellille. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniisti paahtuneet.
  3. Kasvisten paahtuessa mittaa kvinoa kulhoon. Kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtaise. Valuta hyvin.
  4. Mittaa 3 dl vettä ja kvinoa kattilaan, lisää suola, puolikas kasvisliemikuutio sekä chilihiutaleet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla hiljalleen poreillen noin 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja neste on imeytynyt siihen. Avaa kansi ja anna kvinoan jäähtyä ja kuivua hiukan.
  5. Ota kasvikset uunista ja ripottele niiden pinnalle hiutalesuolaa ja mustapippuria. Yhdistä kvinoa ja paahdetut kasvikset suuressa salaattikulhossa. Silppua lehtipersilja. Sekoita raejuusto ja lehtipersiljasilppu nostellen kasvisten ja kvinoan joukkoon.

Kommentit (0)

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 783 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Dal Bhat - Linssipata

Ainekset

2
dl
punaisia linssejä
4 1/2
dl
vettä
1
valkosipulin kynsi
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
1
rkl
inkivääriä raasteena
1
tl
juustokuminaa
1
tomaatti
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit siivilässä kylmällä vedellä ja keitä kypsäksi kiehuvassa vedessä noin 20 minuutin ajan.
  2. Hienonna valkosipuli ja punasipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sipuleita, inkivääriä ja juustokuminaa noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää tomaattikuutiot ja sipulimausteseos linssien joukkoon. Kuumenna vielä kertaalleen ja mausta lopuksi suolalla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Maukkaat bruschetat sopivat tarjottavaksi aperetiivin kanssa. Pikainen grillaus pehmentää kasvisten rakennetta ja antaa niille makeutta.

Annoksia
20 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegebaarin grillibruschetat

Ainekset

1
maalaispatonki
1 1/2
dl
ricottajuustoa
1
munakoiso
1
kesäkurpitsa
1
keltainen paprika
Salsa verde
1
rkl
kapriksia
1
ruukku
lehtipersiljaa
1/2
ruukku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
ripaus suolaa ja mustapippuria
2
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa puoliksi ja viipaloi puolikkaat pitkittäin. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeksi leveäksi suikaleeksi. Viipaloi patonki.
  2. Valmista salsa verde. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
  3. Kypsennä kasviksia kuumassa grillissä noin 5 minuuttia. Käännä kasviksia muutaman kerran grillauksen aikana. Grillaa myös leipäviipaleita noin minuutti per puoli.
  4. Siirrä grillatut kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon salsa verde.
  5. Sipaise patonkisivuille ohuelti ricottajuustoa. Asettele grillatut kasvikset patonkisiivuille juuston päälle.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Raikas rapareri piristää juhlavan kesäsalaatin.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisalaatti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
l
revittyä jääsalaattia
1/2
l
rucolaa tai horsmanlehtiä
12
retiisiä
1
dl
pistaasipähkinöitä
1
pallo
buffalomozzarellaa
Salaattikastike
2
dl
raparperinvarsia pilkottuna
1/2
dl
vettä
2
rkl
sokeria
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin salaattikastike. Lisää pilkotut raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Hauduta aineksia 15 minuuttia. Siivilöi mehu. Sekoita jäähtyneen mehun joukkoon öljy, suola ja pippuri.
  2. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa raparperi ohuiksi lastuiksi. Revi jääsalaatti ja silppua rucola tai horsmanlehdet. Lohko retiisit. Yhdistä ainekset ja kaada salaattikastike joukkoon.
  3. Kumoa salaatti tarjoiluvatiin. Lisää salaatin pinnalle kuorittuja pistaasipähkinöitä ja paloiteltua mozzarellaa.

Kommentit (0)