
Lämpimän syyssalaatin kaava on simppeli: paljon paahdettuja juureksia ja kasviksia, suolaisia sattumia juustosta, makeutta päärynästä, raikkautta pinaatinlehdistä ja kastikkeeksi helppo pestosoosi.
Lämmin juures-halloumisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kuori ja leikkaa juurekset sopiviksi suupaloiksi. Pilko paprika ronskeiksi paloiksi ja parsakaali isoiksi kukinnoiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskota päälle öljy, ripottele suola ja pippuri. Paahda noin 15 minuuttia, palojen koosta riippuen.
-
Käännä palat. Kuutioi halloumi ja lisää pellille. Jatka paahtamista noin 15 minuuttia.
-
Kuori ja leikkaa päärynät lohkoiksi. Sekoita pesto ja vesi keskenään juoksevaksi kastikkeeksi.
-
Ota pelti pois uunista ja lisää päärynät ja babypinaatti. Pirskota pestokastike päälle ja lusikoi annosten päälle halutessasi lisää pestoa.