
Kevätsipulia, lehtikaalia ja tujaus omenaviinietikkaa. Keväisen menun alkuruoaksi sopii lämmin vihreä salaatti, jossa on ihanasti ytyä.
Lämmin kevätsipuli-lehtikaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kevätsipuleiden varsista 5–10 cm:n pätkät, laita ne ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja anna koneen käydä täydellä teholla noin 6 minuuttia. Siivilöi vihreä öljy toiseen astiaan.
-
Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita kevätsipulit folioarkille, lorauta niille lusikallinen kevätsipuliöljyä ja mausta suolalla ja omenaviinietikalla. Lisää voi nokareina, sulje folio taittelemalla ja laita uunipellille. Paahda kevätsipuleita uunissa 10 minuuttia. Lisää sitten pähkinät pellille ja paahda vielä 5 minuuttia tai kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan paahtuneita.
-
Rouhi paahdetut pähkinät morttelissa tai veitsellä.
-
Leikkaa lehtikaaleista varsi ja lehtiruoti veitsellä pois. Leikkaa lehdet noin 2 cm:n suikaleiksi. Kuumenna vesi paistinpannussa kiehuvaksi. Ryöppää lehtikaalisuikaleita vedessä noin 1 minuutti. Siivilöi lehtikaalit, laita kulhoon ja mausta suolalla. Kaada lehtikaalille sen verran kevätsipuliöljyä, että kaali maustuu kauttaaltaan.
-
Jaa lehtikaali keoiksi lautasten keskelle ja asettele paahdetut kevätsipulit sen ympärille. Ripottele pähkinät ja rouhi pippuria annoksiin. Koristele vesikrassilla.