klo 10:36 | 9.3.2019

Salaatin ei tarvitse sisältää vihersalaattia eikä sen tarvitse olla kylmä. Paahdetuista kasviksista kootun salaatin proteiinilähteenä ovat rapeat kikherneet ja se tarjoillaan jogurttipohjaisen fetadipin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Paahdettu porkkana-kikhernesalaatti
Ainekset
500
g
porkkanoita
1
tlk
kikherneitä
½
rs (125 g)
kirsikkatomaatteja
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
avokadoa
1
ruukku
lehtipersiljaa
Fetadippi
150
g
(chili)fetakuutioita öljyssä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
sitruunankuoriraastetta
2
tl
sitruunamehua
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaahterasiirappia (tai hunajaa)
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen, grillivastukselle. Kuori ja viipaloi porkkanat pituussuunnassa. Valuta kikherneet, puolita kirsikkatomaatit. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy, vaahterasiirappi, suola ja pippuri ja kääntele kasviksiin. Paahda noin 20 minuuttia.
- Valuta fetat enimmästä öljystä, jätä hieman joukkoon. Murenna haarukalla. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Yhdistä kaikki ainekset keskenään.
- Kuori ja viipaloi avokadot ja hienonna lehtipersilja. Nosta lämpimän salaatin päälle. Tarjoa fetadipin kanssa.