Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Salaatit
11:56 | 21.2.2021

Paahdettu salaattibuffa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarjoa salaatti ravintoloista tuttuun tapaan eli jokainen aines omassa astiassaan. Tapashenkisestä salaattibuffasta voi jokainen koota mieleisensä annoksen.

Sivusalaattia täydennetään ripotteilla, kastikkeilla ja paahdetuilla kasviksilla. Kun kypsät kasvikset leikkaa vasta kylminä, paloista tulee kauniita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Keskivaikea

Paahdettu salaattibuffa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Paahdetut kasvikset
½
myskikurpitsaa
4
juuripersiljaa
½
juuriselleriä
3
rkl
rypsiöljyä
1 + ½
tl
suolaa
1
sitruuna
(yrttejä ja siemeniä)
Pähkinägranola
1
dl
pähkinäsekoitusta
2
rkl
auringonkukansiemeniä
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
dl
kaurahiutaleita
1
tl
suolaa
Kapriskastike
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
kapriksia
Lisäksi
2
pientä
salaattikerää

Vaiheet

  1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Laita kurpitsa, juuripersiljat ja juuriselleri leivinpaperille uuninpellille. Valele kasvikset öljyllä ja mausta 1 tl:lla suolaa. Kypsennä uunissa noin 40–50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Anna jäähtyä hyvin. Voit paahtaa kasvikset jo edellisenä päivänä ja säilyttää ne jääkaapissa.
  2. Leikkaa juurekset eri tavoin ja asettele kukin laji omaan tarjoiluastiaansa. Mausta puristetulla sitruunanmehulla ja suolaripauksella. Koristele halutessasi yrteillä ja siemenillä.
  3. Hienonna pähkinöitä ja siemeniä veitsellä hieman. Mittaa voi, hunaja ja omenaviinietikka kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Sekoita pähkinät, siemenet ja kaurahiutaleet joukkoon. Mausta seos suolalla ja siirrä tarjoilukulhoon.
  4. Mittaa vinegretin aineet kapriksia lukuun ottamatta pyöreäpohjaiseen kulhoon ja sekoita vispilällä. Voit sekoittaa kastikkeen myös tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi kaprikset ja laita vinegretti tarjoiluastiaan.
  5. Poista salaatista uloimmat lehdet. Huuhtele hyväkuntoiset lehdet jääkylmällä vedellä, jotta salaatti rapeutuu. Asettele salaatinlehdet lautaselle ja viimeistele vinegretillä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Vegebaari
juhli ja nauti
Kemut
salaatti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini