Paahdetut palsternakat ja ruusukaalit ovat täydellinen lisuke sekä liha- että kasvisruuille.
Palsternakka-ruusukaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa palsternakat puhtaiksi. Pilko ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi.
- Pese ruusukaalit. Poista kuivat kannat ja päällimmäiset lehdet. Halkaise isoimmat ruusukaalit.
- Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperille. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Sekoita kastike. Purista appelsiinin mehu. Lisää öljy, etikka, inkivääritahna, sokeri ja suola. Sekoita kastike kasviksiin.
- Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapean kypsiä.
- Ripottele paistoksen päälle manteleita ja persiljaa.