klo 12:38 | 27.11.2023

Paahdetut palsternakat ja ruusukaalit ovat täydellinen lisuke sekä liha- että kasvisruuille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo
Palsternakka-ruusukaalisalaatti
Ainekset
400
g
palsternakkaa
1
rs (300 g)
ruusukaalia
lohko (300 g)
punakaalia
1
ps (90 g)
paahdettuja suolamanteleita
4
oksaa persiljaa
Kastike
1
appelsiini
1
dl
seesamiöljyä
1½
rkl
väkiviinietikkaa
½
rkl
inkivääritahnaa
½
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Harjaa palsternakat puhtaiksi. Pilko ne pitkittäin ohuiksi lohkoiksi.
- Pese ruusukaalit. Poista kuivat kannat ja päällimmäiset lehdet. Halkaise isoimmat ruusukaalit.
- Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperille. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Sekoita kastike. Purista appelsiinin mehu. Lisää öljy, etikka, inkivääritahna, sokeri ja suola. Sekoita kastike kasviksiin.
- Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia, kunnes ne ovat rapean kypsiä.
- Ripottele paistoksen päälle manteleita ja persiljaa.