Palkokasvit kuten pavut ovat ruokakaapin maukkaita supersankarei- ta, joiden avulla suolisto ja sydän voivat hyvin. Tuhti talvisalaatti tarjoillaan kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Pinaatti-kaurasalaatti
Ainekset
4
dl
kaurajyviä (Myllärin)
1
ps
varsiparsakaalia
1
ps (80 g)
tuoretta pinaattia
1
rs
minitomaatteja
1
prk
kidneypapuja suolaliemessä
Pinaattipesto
1
ps (80 g)
tuoretta pinaattia
½
dl
rypsiöljyä
2
rkl
sinappia
½
sitruunan mehu
1
dl
parmesaania raasteena
½
tl
valkopippuria rouheena
½
tl
suolaa
Työvaiheet
- Keitä kaurajyvät kypsiksi paketin ohjeen mukaan.
- Pilkoparsakaali pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pinaatti. Halkaise tomaatit. Valuta ja huuhtele pavut.
- Laita peston ainekset kulhoon. Surauta sauva- tai tehosekoittimella kastike tasaiseksi.
- Valuta kaurajyvät. Lisää puolet pestosta lämpimän kauran joukkoon.
- Yhdistä salaatin ainekset. Lusikoi loppu pesto salaatin päälle.
Vinkki! Jos haluat korvata pavut lihalla, kokeile kypsiä kebablastuja.