Ihana sadonkorjuusalaatti saa mehevyytensä luumuista ja kesäkurpitsoista. Ateriajyvät tekevät salaatista ruokaisan.
Sadonkorjuun salaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hieman jäähtyä. Leikkaa sillä aikaa kesäkurpitsat hyvin ohuiksi viipaleiksi (esimerkiksi mandoliinilla). Poista luumuista kivet ja paloittele pieniksi. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita kesäkurpitsa, luumut ja punasipuli kulhoon ja kääntele suola kunnolla joukkoon.
-
Mittaa kastikkeen ainekset kannelliseen purkkiin. Ravista voimakkaasti sekaisin.
-
Rouhi mantelit hieman pienemmäksi ja paahda kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää ateriajyvät kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Kääntele 2/3 kastikkeesta sekä yrtit joukkoon.
-
Ripottele mantelit pinnalle ja tarjoa loppu kastike erikseen.