Tv-juontaja ja -käsikirjoittaja Sampo Marjomaa valmistaa ghettosalaattia Soppakokki Alin vieraana Soppa365-tv-ohjelmassa.
Semikuivatut kirsikkatomaatit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi.
- Halkaise luumukirsikkatomaatit ja asettele ne leivinpellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele tomaateille sokeria ja ripsaus suolaa. Asettele valkosipulin kynnet ja yrtit myös pellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja paahda uunin keskiosassa niin, että kirsikkatomaattien mehu kuumenee ja alkaa kiehua ja pinta saa kevyen värin. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja paahda tomaatteja vielä puolen tunnin ajan tai kunnes ne ovat menettäneet suurimman osan nesteestään ja ovat hilloisia ja ihanan nahkeita.
- Poista yrtit ja kuori valkosipulit. Laita tomaatit ja valkosipulin kynnet purkkiin tai kulhoon ja peitä pinta oliiviöljyllä. Säilytä tomaatteja jääkaapissa, jossa ne pysyvät hyvinä jopa 2 viikkoa.